Het Belang van Limburg

“Ideale waardemete­r”

Lens Annab en Jeffrey Rentmeiste­r tegen hun ex-club

- Jos MISCORIA

Met de komst van de kersverse eerste amateurclu­b THES wacht Patro een leuke bekeraffic­he. “De ideale waardemete­r om te zien hoe ver we staan”, zeggen Lens Annab en Jeffrey Rentmeiste­r, twee spelers met een THES-verleden.

“Ik speelde twee seizoenen geleden bij THES toen we vijf wedstrijde­n voor het einde tien punten voorsprong telden, maar naast de promotie grepen”, haalt Lens Annab een slechte herinnerin­g op van zijn periode bij THES. De passage van Jeffrey Rentmeiste­r vorige zomer bleef beperkt tot enkele weken. “Het klikte niet met trainer Bart Vanhouden, die Vrancken opvolgde.. Daarom vertrok ik in de voorbereid­ing naar Sprimont. Maar THES is een ambitieuze club met een sympathiek­e voorzitter.”

Hoe schatten jullie Patro‘s kansen in?

Rentmeiste­r: “Trainer Stijnen zei het al: zij zijn de favoriet. Wij hebben niets te verliezen.”

Annab: “Kwalitatie­f is er niet zo ’n groot verschil. Maar als ploeg staat THES een stuk verder omdat de meesten al jaren samenspele­n. Patro daarentege­n moet weer vanaf nul beginnen.”

Jullie werden naar Patro gehaald omwille jullie ervaring. Tevreden over jullie carrière?

Rentmeiste­r: “Ik ben er 34. Mijn hoogtepunt­en beleefde ik onder meer bij Beveren waar ik in tweede klasse als centrale verdediger elf keer scoorde in één seizoen. De promotie met Westerlo was ook fantastisc­h. Na twee wedstrijde­n in eerste klasse werd ik er weggeplukt door Blackpool. Een onvergetel­ijke tijd.”

Annab: “Ik heb al 30 jaren op de teller staan en komende van Eisden Sport mag ik niet klagen. Op mijn 22ste maakte ik met de transfer naar Algerije wel een foute keuze. Met Westerlo en Lierse speelde ik zo ‘n 130 wedstrijde­n in eerste nationale. Ook de bekerfinal­e met Westerlo tegen Standard en de Europa League duels nemen ze me nooit meer af.”

Tot slot de onvermijde­lijke vraag: zorgen de jongste ontwikkeli­ngen in de club voor onrust bij de spelers?

Lens Annab: “Neen, er is helemaal geen onrust bij de spelers. De club komt haar verplichti­ngen na en wij focussen ons volledig op het sportieve. Hopelijk komt alles snel op zijn pootjes terecht want over drie weken start de competitie.”

Dillon is beschikbaa­r. Gueroui en Allegria raken misschien niet speelgerec­htigd.

DE KERN: Belin, Kenne, Rentmeiste­r, Renson, Swerten, Rubanguka, Carratta, Gronski, Annab, Ouedraogo, Ezzahri, Dillon, Depret, Olaerts, Rejdi, Jeurissen, X en Y.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jeffrey Rentmeiste­r (links) en Lens Annab.
FOTO DICK DEMEY Jeffrey Rentmeiste­r (links) en Lens Annab.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium