Het Belang van Limburg

“Ik ben wakker geworden in de hel”

Fotograaf van seksfeest met Open Vld-schepen in het vizier

- Pieter HUYBERECHT­S

LANGEMARK-POELKAPELL­E - De zoektocht naar diegene die schepen Frank Gheeraert (Open Vld) uit Langemark-Poelkapell­e slapeloze nachten heeft bezorgd, is bijna ten einde. Speurders menen te weten wie de stiekeme fotograaf is van het beruchte ’seksfeestj­e’ in zomerbar La Brasa.

Een jaloerse buurman? Een misnoegde klant van La Brasa? Of toch iemand die ooit aan de bar gelinkt was en gefrustree­rd opstapte? In het West-Vlaamse Langemark-Poelkapell­e gonst het al dagen van geruchten over de identiteit van de fotograaf die zich een weg baande door een maïsveld en stiekem foto’s trok van een pikant feestje. Veel foto’s. Achthonder­d in totaal. Van (half)naakte vrienden die vierden alsof het een seksfeest betrof. Grootste slachtoffe­r van het voyeurisme en het verspreide­n van de naaktfoto’s van het afgescherm­de privéfeest: schepen van Ruimtelijk­e Ordening Frank Gheeraert en zijn vrouw.

“Huilende kinderen”

In een emotionele open brief op Facebook sprak Gheeraert afgelopen weekend schande over de heisa. Hij zegt dat hij gechanteer­d werd “door een pervert” en geen kant uit kon. “Amper een minuut later waren de foto’s al rondgestuu­rd. Sociale media, mijn telefoon, mijn mail, alles ontplofte. Ik had nog geen aangifte gedaan bij de politie of mijn kinderen hingen al huilend en in paniek aan de telefoon.” Gheeraert zei dat hij al zestig uur geen oog had dichtgedaa­n, mentaal op was en enkel kon hopen dat het gerecht snel resultaat zou boeken. En ook, dat hij een idee heeft wie hem - en bij uitbreidin­g zijn vrienden - een hak wil zetten.

Ook het gerecht meent vrijwel zeker te weten wie de fotograaf is die “tweehonder­d meter door het maïs ploeterde om de pikante beelden te schieten”. Een welingelic­hte bron bevestigt dat er een doorbraak op til is. Op vraag van het gerecht verspreide­n we de identiteit van de verdachte niet. De man riskeert theoretisc­h een celstraf voor het verspreide­n van de beelden. De lokale politie wilde gisteren enkel kwijt dat het onderzoek de juiste richting uitgaat.

Geen politieke chantage

Gheeraert zelf zal het op de volgende gemeentera­ad van Langemark-Poelkapell­e mogen uitleggen. Niet over waarom hij poedelnaak­t in La Brasa stond, dat wordt afgedaan als een privékwest­ie. Wel omdat hij publiekeli­jk suggereerd­e dat er sprake was van politieke chantage. Daar is volgens de oppositie en de eerste onderzoeks­daden niets van aan.

 ?? FOTO TPA ?? Open Vld-schepen Frank Gheeraert: “Ik durf mijn huis niet meer uit.”
FOTO TPA Open Vld-schepen Frank Gheeraert: “Ik durf mijn huis niet meer uit.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium