Het Belang van Limburg

Geens verovert brons met Belgian Hammers

-

Zoldernaar Jelle Geens veroverde samen met Claire Michel, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel een bronzen triatlonme­daille in de gemengde estafette. De Belgian Hammers mikken nu voluit op de Spelen in Tokio 2020, waar deze discipline voor het

eerst op het menu staat.

Een team in de gemengde estafette bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, die elkaar aflossen in een supersprin­t (in Glasgow was dat 300 meter zwemmen, 7 km fietsen en 1,6 km lopen). Slotloper Van Riel, die na een voetblessu­re toch fit was geraakt, werkte het knappe voorbereid­ende werk van Michel, Geens en Barthelemy glansrijk af, wat brons opleverde na Frankrijk en Zwitserlan­d. “Vooraf gingen we voor een medaille en de wedstrijd verliep grotendeel­s ook volgens plan”, blikt een tevreden Geens terug. “Ik probeerde in het begin van het fietsen weg te rijden met de Fransman Le Corre. Maar echt ver geraakten we jammer genoeg niet. Bij het lopen beet ik me vast in het spoor van Le Corre, waardoor Barthelemy als tweede in het water kon duiken. Het was ook jammer dat de Zwitser in de laatste aflossing mee kon in het wiel van de Fransman Coninx. Man tegen man had Van Riel de Zwitser in het fietsen wellicht nog kunnen inhalen. Maar brons is ook mooi.”

Doel: top zeven

Het laatste wat bondscoach Nic Baelus vóór elke wedstrijd zegt is ‘hammer down!’. Vandaar dat het gemengde estafettet­eam nu als de Belgian Hammers door het sportleven gaat. Het ultieme doel is kwalificat­ie voor de Spelen van 2020 in Tokio. Daarvoor moet het team op 14 mei 2020 in de top zeven van de wereld staan. “We stonden tiende na de knappe vierde plaats in de Wereldbeke­r van Edmonton”, zegt Baelus. “Nu verzamelen we opnieuw veel punten. De overige moeten we sprokkelen op de Wereldbeke­rs. Wie de top zeven niet haalt, heeft nog een herkansing via een test event. Als we ons met het team plaatsen, mogen we meteen met vier triatleten naar Tokio en die mogen dan ook allemaal individuee­l deelnemen.”

 ?? Foto BELGA ?? Jelle Geens (tweede van links) met zijn bronzen teamgenote­n.
Foto BELGA Jelle Geens (tweede van links) met zijn bronzen teamgenote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium