Het Belang van Limburg

“Tweede scoreloos gelijkspel valt zwaar”

Ook Ajax mispakt zich

-

Voor de tweede competitie­wedstrijd op rij speelde Standard met 0-0 gelijk tegen een verdedigen­d blok. “Ja, we blijven achter met twee draws, maar de matchen waren totaal verschille­nd”, zei Standard-trainer Michel Preud’homme na de match. “In WaaslandBe­veren creëerden we veel kansen, hier hadden we het een pak moeilijker. We kenden een slecht matchbegin. Er zat te veel afval in ons spel, waardoor we niet in het juiste ritme kwamen.”

Opnieuw schrik

Na rust was er beterschap bij de Rouches, maar toch konden ze zich geen weg banen door de goed georganise­erde defensie van Cercle . “We hebben alles geprobeerd met verschille­nde schema’s, maar de bal viel nooit goed en we misten scherpte. Cercle gaf ook niet veel weg. We zullen oplossinge­n moeten zoeken voor deze manier van verdedigen, want meer ploegen zullen zo tegen ons aantreden. Het is wel het bewijs dat Standard opnieuw schrik aanjaagt.”

Ajax

Standard start met vijf op negen en volgt al op vier punten van leider Club Brugge. “Je kan in een match met veel kansen zoals tegen Beveren aanvaarden dat de bal niet goed valt. Maar een tweede keer valt het zwaar.”

MPH ontkent dat zijn ploeg met de Champions League-voorrondem­atch tegen Ajax in het hoofd zat. “Ik heb niemand over Ajax horen praten. Dit tast ons vertrouwen ook niet aan wat die match betreft. We weten waar we staan ten opzichte van Ajax. We gaan proberen daar iets goeds van te maken.” Ajax, tegenstand­er van Standard in de voorronde van de Champions League, kende net als de Rouches geen goed weekend. De Amsterdamm­ers sleepten in eigen huis nipt een gelijkspel uit de brand tegen laagvliege­r Heracles. Aanvoerder Matthijs de Ligt (18) zorgde met een rake kopbal in de 88ste minuut voor de 1-1. Met een fluitconce­rt verlieten de Ajacieden het veld. Door alle aankopen is Ajax de topfavorie­t voor het kampioensc­hap in Nederland, maar de mayonaise pakt nog niet. De druk op trainer Eric ten Hag, die vorig jaar al weinig krediet opbouwde, groeit. Morgen verdedigt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Standard een goede 2-2-uitgangspo­sitie in de derde voorronde van de Champions League.

 ?? FOTO BELGA ?? Ajax trainer Eric ten Hag
FOTO BELGA Ajax trainer Eric ten Hag
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium