Het Belang van Limburg

“Gras stond tien centimeter hoog”

Trossard hekelt de Oostendse grasmat

- Erik DE GRUYTER

Leandro Trossard speelde zeker niet zijn beste partij in dienst van KRC Genk. Maar de jonge flankaanva­ller deed in het slotkwarti­er wel de wedstrijd kantelen met een penaltygoa­l. “Heel moeilijke match”, pufte de Genkse aanvaller. “Maar we hebben het bewijs geleverd dat we over een rijke kern beschikken.”

De Genkse selectie werd flink door elkaar geschud. De vele positiewis­selingen bleven aanvankeli­jk niet zonder gevolg.

“Het was natuurlijk even zoeken”, bekende Trossard. “Maar dat is niet onlogisch. De automatism­en zijn er nog niet zo ingeslepen als bij de andere jongens. Toch hebben we vandaag bewezen over twee degelijke teams te beschikken.”

Volgens Trossard waren de vele aanpassing­en niet de enige reden voor het stroeve Genkse spel. “Het gras stond bij wijze van spreken tien centimeter hoog. Bovendien was er voor de match niet gesproeid. Ik denk dat zoiets bewust gebeurt. Ik zie er een bepaalde strategie in. We konden de bal daardoor niet snel laten rond gaan. Het was echt stroef voetballen. Gelukkig hadden we na de rust ons aangepast aan de staat van het veld.”

Racing Genk begon in de tweede helft het laken meer en meer naar zich toe te trekken. De inbreng van supersub Ruslan Malinovsky­i zat daar voor veel tussen. “Toen Ruslan erbij kwam, begon het echt goed te vlotten”, knikt Leandro Trossard. “Door zijn enorme actieradiu­s maakt hij het de anderen makkelijke­r.”

Ruslan Malinovsky­i pakte in het slotkwarti­er nog maar eens uit met een kruisraket. Zijn vijfde al in vijf wedstrijde­n.

“We hebben een uitstekend­e mentalitei­t getoond”, besefte Malinovsky­i. “Ik ben vooral blij dat de andere jongens het zo goed gedaan hebben. De punten die we tegen STVV verloren, hebben we nu terugverdi­end. Over m’n eigen vormpeil ben ik nog niet tevreden. Fysiek moet ik nog sterker worden. Maar het is lekker meegenomen dat we nu bovenaan meedraaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium