Het Belang van Limburg

“Nadruk leggen op afwerking werkt contraprod­uctief”

Marc Brys wil niet dat scoren obsessie wordt

- Sven CLAES

Pas zes minuten voor tijd kon Buya de ban breken voor STVV. In de eerste helft trapten beide teams geen enkele keer binnen het doelkader. “Hoe meer ik de nadruk leg op de afwerking, hoe meer dat contraprod­uctief werkt”, aldus STVV-coach Marc Brys. “Toch ben ik over heel het team, inclusief de spitsen, méér dan tevreden.”

Voor de tweede week op rij voerde de Antwerpena­ar een geslaagde wissel door. In de Luminus Arena debuteerde Wataru Endo met de gelijkmake­r, op Stayen was het de beurt aan recordaank­oop Mohamed Buya Turay. “Hij vlakte onze opdoffer na de 0-1 gedeelteli­jk weg. Het was een mooi doelpunt, maar het is veel te vroeg om daar nu al euforisch van te worden”, oordeelde Brys, die in de frontlinie de Haïtiaan Duckens Nazon liet debuteren naast Yohan Boli. “Hoe meer ik de nadruk leg op de afwerking, hoe meer dat contraprod­uctief werkt. Het wordt zelfs obsessief. Daarom ga ik niet mee in dat verhaal. Ik ben over heel ons team, inclusief de spitsen, meer dan tevreden. Zodra dat balletje wat sneller binnenvalt, kunnen we bevrijder spelen. Het zal de spitsen vertrouwen geven, alleen jammer dat het tegen Lokeren niet lukte. We hadden altijd de drie punten moeten thuishoude­n.”

Maes pakt eerste punt

Lommelaar Peter Maes pakte met Lokeren op Stayen het eerste punt van het seizoen, maar de Waaslander­s slepen nog de naweeën mee van de 0-4-pandoering op de openingssp­eeldag tegen KRC Genk. “We hebben die wedstrijd enorm moeten ondergaan. Ook na de match tegen Cercle Brugge liepen we schade op. De sterkhoude­rs zouden moeten opstaan, maar op dit moment slagen ze daar niet in. De jongens in de centrale as zoeken naar hun beste vorm. De boodschap blijft hard werken en af en toe een punt pakken. Het vertrouwen komt dan terug en dan gaan we rustiger voetballen, wat nu niet het geval is. De nul is wel van het bord, dus laat ons het positieve niet vergeten.”

Geen Marzo -

Voor de Lommelse rechtsacht­er Stefano Marzo (27) was er geen plek meer in de Lokerse selectie.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Met een welgemikte kopbal scoorde Buya voor het eerst in een Truiens shirt. Zijn goal vierde hij met de sfeermaker­s in Tribune Noord. “Ik zweepte het volk even op, want ik kan iets meer als de mensen me opnaaien.”
FOTO PATRICK SMETS Met een welgemikte kopbal scoorde Buya voor het eerst in een Truiens shirt. Zijn goal vierde hij met de sfeermaker­s in Tribune Noord. “Ik zweepte het volk even op, want ik kan iets meer als de mensen me opnaaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium