Het Belang van Limburg

Vierde Japanner op komst

-

STVV haalt deze week allicht nog een vierde Japanner binnen. Yuta Koike, een 21-jarige linksachte­r, wordt verwacht. Hij moet de doublure worden van Casper De Norre. Koike is amper 1,67 meter groot, maar blijkt een moderne flankverde­diger, die tot nog toe alleen in Japan speelde.

Nazon: “Concurrent­ie groeit”

Niet Buya, maar Duckens Nazon verscheen aan de aftrap bij STVV. “Er is veel concurrent­ie nu voorin, maar dat is eigen aan voetbal”, aldus de Haïtiaanse spits. “We moeten positief blijven voor de toekomst. Die zege zal snel komen. Ik groei intussen naar mijn beste vorm. Ik werd even wat opgehouden door een rugblessur­e.”

Bezus: “Punt niet goed genoeg”

Roman Bezus was streng voor de ploeg en voor zichzelf. “Als je top zes ambieert, is een punt thuis tegen Lokeren niet goed genoeg. Ik probeerde openingen te vinden, maar dat verliep moeizaam. Het is moeilijk als je telkens andere jongens om je heen hebt. Endo kwam er pas bij. Nu Buya. Dat vraagt tijd. Nieuwe spelers moeten integreren, we moeten van elkaar weten waar we de bal willen hebben. Toch ben ik niet tevreden over mezelf: drie matchen, nul goals, nul assists.”

Botaka: “3 op 9 is te weinig”

“Deze match moesten we altijd winnen”, sakkerde aanvoerder Jordan Botaka. “We waren veel beter dan in die vorige thuismatch tegen Cercle. Er waren meer kansen, maar we waren niet zuiver genoeg voorin. Met twee thuismatch­en had ik meer gewild dan die 3 op 9. Toch zijn er ook lichtpunte­n. Ik ben blij voor Buya. ”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium