Het Belang van Limburg

“Niet het Anderlecht dat ik wil zien”

Vanhaezebr­ouck haalt iedereen van zijn roze wolk na 9 op 9

- Jürgen GERIL

Voor het eerst begint Hein Vanhaezebr­ouck als coach met negen op negen aan het seizoen. Maar Anderlecht pleegde wel een hold-up in Charleroi. Na de flitsende seizoensta­rt is dit paars-wit nog geen niet te stoppen machine. Voor Hein het ideale moment om de vroegtijdi­ge euforie te temperen en iedereen met beide voeten weer op de grond te zetten: “Dit is niet het Anderlecht dat ik wil zien.”

De euforie bij Anderlecht zat er na de riante zeges tegen Kortrijk en Oostende al in, maar Charleroi was een grotere test. Mazzu counterde het systeem van Vanhaezebr­ouck perfect. De lange crosspasse­s werden eruit gehaald en paars-wit kreeg geen meter ruimte. De Carolo’s bluften RSCA af en Rezaei scoorde na een scherpe counter: 1-0. “Het is niet omdat onze naam Anderlecht is dat we zomaar matchen gaan winnen”, fulmineerd­e Vanhaezebr­ouck achteraf. “Als mijn spelers denken dat ze niet meer moeten werken… Charleroi werkte dubbel zo hard dan wij.”

In 2018 betwistte Anderlecht 22 matchen, slechts twee keer werd de nul gehouden. Zelfs Eupen doet met drie clean sheets beter. “Het is een werkpunt”, vervolgde Hein. “Maar er zijn ook ploegen die de nul houden en niet scoren. De fans mogen uitmaken wat ze verkiezen. Wat niet wil zeggen dat we er niet naar moeten streven.” Paars-wit dankte ook veel aan zijn doelman Thomas Didillon. Hij was de ontdekking van deze match met cruciale saves op een intikker van Rezaei en een vrije

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium