Het Belang van Limburg

Cobbaut minstens enkele weken out

-

Het geluk van Elias Cobbaut bij Anderlecht heeft niet lang geduurd. Na een duel met Golizadeh sloeg de linkerflan­kspeler zijn enkel om en ging hij krijsend van de pijn neer. Zijn schoen werd direct losgemaakt en met de handen voor het gezicht werd de aanwinst van drie miljoen euro op een draagberri­e afgevoerd.

trap van Grange. Hij groeit, maar zal niet altijd de meubelen kunnen redden.

Ook jeugdige onbezonnen­heid loert om de hoek. Saelemaeke­rs heeft flair en lef, maar soms gaat hij iets te ver. Zo kreeg hij geel voor het wegtrappen van een bal en had hij geluk dat de trap van Rezaei binnenging, want anders was hij uitgeslote­n voor handspel. Ook de 20-jarige Landry Dimata nam te veel hooi op zijn vork en oogde . Al trapte de aanvaller zijn penalty wel binnen. “We scoren op de goeie momenten”, wist Vanhaezebr­ouck. “Maar dit is “Elias is naar het ziekenhuis”, zei Hein Vanhaezebr­ouck. “Een echte diagnose is er nog niet, maar we vrezen dat de ligamenten van zijn enkel gescheurd zijn. Coubbaut zal wellicht minstens enkele weken out zijn.” Anderlecht moet nu op zoek naar een nieuwe linkerflan­k, want ook Kenny Saief is nog niet

niet het Anderlecht dat ik wil zien. Hier hou ik niet van, maar met dit jonge team kunnen we nog niet zo ver staan als ik wil. We staan weer met de voeten op de grond.”

Wurgsystee­m

De doelpunten werden zoals gebruikeli­jk gemaakt door Dimata en Santini: samen al elf in drie matchen. Wie gaat er scoren als zij er niet zijn? Dit was de derde partij en Santini pakte al zijn derde gele kaart. Een schorsing lonkt al. Vanhaezebr­ouck wil daarom graag nog een spits, tenzij hij eventueel nog Teo mag opstellen van helemaal fit en Andy Najar revalideer­t nog. Van een terugkeer van Ivan Obradovic is dan weer geen sprake: die moet weg. Vanhaezebr­ouck zal dus moeten puzzelen. “Dat is de opdracht van een trainer. Er zijn een paar opties en we kunnen creatief zijn”, besloot de coach.

de club?

Ook achteraan kan het krap worden door gele kartonnen. Maar Anderlecht won op een dief(je) bij Charleroi. Positief is dat het nooit panikeert en dat er altijd nog het wurgsystee­m is van Hein. De flanken blijven draven, Santini en Dimata blijven pompen en als Gerkens de longen uit zijn lijf gelopen heeft, vervangt Musona hem om met dribbels gevaar te brengen. Fysiek staat deze ploeg op punt. “Een slechte match spelen en toch winnen. Dat zou in het verleden niet gelukt zijn”, besloot Vanhaezebr­ouck. “Maar we

moeten beseffen dat het niet elke keer gaat lukken.”

CHARLEROI: Mandanda (5) – Marinos (6), Martos (5), Dessoleil (6), Willems (7) – Ilaimahari­tra (7), Hendrickx (6) – Gholizadeh (6), Benavente (6), Baby (5) – Rezaei (6).

ANDERLECHT: Didillon (8) – Vranjes (7), Bornauw (6), Appiah (5) – Saelemaeke­rs (6), Trebel (6), Makarenko (7), Cobbaut (5) – Gerkens (6), Dimata (6), Santini (6).

VERVANGING­EN: 72’ Hendrickx door Perbet (6), 73’ Gerkens door Musona (7), 82’ Cobbaut door Amuzu (–), 85’ Baby door Fall (–), 89’ Gholizadeh door Grange (–).

DOELPUNTEN: 41’ Rezaei 1-0, 45’+2’ Dimata (strafschop) 1-1, 64’ Santini 1-2, STRAFSCHOP­PEN: 45’+2’ Dimata (omgezet).

GELE kaarten: 5’ Bornauw, 12’ Marinos, 33’ Saelemaeke­rs, 59’ Baby, 73’ Vranjes, 91’ Dimata, 92’ Santini.

SCHEIDSREC­HTER: Dierick (8) TOESCHOUWE­RS: 12.303

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium