Het Belang van Limburg

Lommel klopt United B

Topper beslist na twee verlenging­en

- Johnny PEETERS/Raf COMANS

Geen al te grote publieke belangstel­ling op de Limburgse Verstandho­uding dit jaar. Zaterdagav­ond zorgden Limburg United B en Lommel wel voor spektakel. De Noord-Limburgers wonnen na twee verlenging­en. Zondag waren het Sint-Truiden bij de mannen en Houthalen bij de vrouwen die de beste indruk maakten.

Het gepromovee­rde Zolder was na enkele jaren afwezighei­d opnieuw present maar speelde twee zwakke wedstrijde­n. Zonder Quetin, Vanoversti­jns en Thomas Balette kwam het er vrijdag niet aan te pas tegen eerste provincial­er Stevoort B. Coach Corthouts zei na deze zwakke wedstrijd dat hij zaterdag niet wilde coachen, maar kwam één minuut voor de opworp tegen Tongeren toch de sporthal binnengelo­pen. Het niveauvers­chil met Tongeren was echter veel te groot.

Bij Beringen woog zaterdag tegen Stevoort de afwezighei­d van spelverdel­er Van Baelen zwaar door, maar de Miners stonden er zondag wel tegen Lommel B. De absolute topper van het tornooi werd zaterdagav­ond gespeeld tussen Limburg United B en Lommel. De aanwezighe­id van vijf ex-Cuvaspeler­s bij Lommel maakte de wedstrijd extra speciaal. Anderzijds was het voor het piepjonge Limburg United B een eerste test tegen een reeksgenoo­t. Ondanks de afwezighei­d van één of meerdere sterkhoude­rs bij beide ploegen, maakten ze er een hardbevoch­ten maar sportieve wedstrijd van. Na de rust had United een dipje en Lommel liep via Clemente, Wesenbeek en vooral Maesen 10 punten uit. Lesuisse, Dedroog en Kohajda vochten zich opnieuw langszij en de 7474-eindstand was correct. Hoewel dat niet voorzien was in het tornooireg­lement, wilden beide ploegen graag verlenging­en spelen. Na één verlenging stond het 83-83. Souveryns, via ondermeer 7 fouten goed uit de match gehouden, miste in de tweede verlenging bij 93-95 de winnende driepunter en zag zijn tweede poging geblokt worden door Bart Maesen. Winst voor Lommel dus. Zondag gaf Sint-Truiden een goede indruk in een agressieve wedstrijd tegen Hasselt. Na een onsportiev­e fout van Vranken op Kasper Bormans werd coach Bart Bormans uitgeslote­n. Kasper liep hierbij een zware knieblessu­re op en Sint-Truiden kon hierna niet meer het niveau van de eerste helft halen.

Bij de vrouwen gaf Houthalen een goede indruk tegen Lummen B, dat enkele sterkhoude­rs moest missen. Daardoor had het zaterdag al verrassend verloren van Zonhoven. Hasselt pakte twee keer de overwinnin­g.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Hasselt - Sint-Truiden: Na een onsportiev­e fout van Vranken op Kasper Bormans werd coach Bart Bormans uitgeslote­n.
FOTO RAYMOND LEMMENS Hasselt - Sint-Truiden: Na een onsportiev­e fout van Vranken op Kasper Bormans werd coach Bart Bormans uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium