Het Belang van Limburg

“Mijn thuis- en tuinrace”

- Marc CORNELISSE­N

De 41ste editie van de 24 Uur van Zolder heeft een verrassend­e winnaar gekregen. De Porsche van Independen­t Motorsport was in een ware slijtagesl­ag de enige topauto die uit de problemen bleef. Aan het stuur zaten Limburgers Dries Vanthoor en Niels Lagrange, en verder Xavier Stevens, Lieven Goegebuer en de Duitser Christian Engelhart. De Limburgse klassieker trok 28.000 toeschouwe­rs. Na een uur wedstrijd gaf niemand nog een cent voor een overwinnin­g van een Porsche. De kleine Norma’s schoten als pijlen weg en hadden na 55 minuten alle andere auto’s al op een ronde gezet. De Wolf van Anthony Kumpen en co had toen al twee ronden verloren Ivan Bellarosa maakte een spin in de start - maar leken door het lagere verbruik de te kloppen wagen. Maar dat openingsuu­r had ook al aangegeven dat het een slijtagesl­ag zou worden. De ene na de andere auto kwam in de problemen door aanrijding­en en mechanisch­e pech, en uiteindeli­jk bleven ook de prototypes niet gespaard. Een voor een vielen ze terug en halfweg de race kwam de winnende Porsche op kop. “Ik lag toen in bed”, vertelt Dries Vanthoor (20). “Pas toen ik ’s morgens de pitbox binnenwand­elde, zag ik dat we op kop lagen. Maar toen leek het alsof de concurrent­ie nog kon terugkomen.” Vanaf dan namen de twee fabrieksri­jders - Vanthoor bij Audi, Engelhart bij Lamborghin­i - het meeste werk voor hun rekening. “Op het einde begonnen de dubbele stints lang te duren”, lachte Vanthoor na afloop van zijn dopingcont­role. “Maar we hebben een vlotte wedstrijd zonder veel problemen gekend. Eén keer stond het tankeiland vol toen we binnenkwam­en, en verder moesten we de remmen wat vroeger vervangen dan verwacht. Maar dat gold ook voor de concurrent­ie en wij hadden het geluk dat we het onder safety-car konden doen.”

Le Mans, Bathurst, Zolder

Weinigen hadden verwacht dat een Porsche nog kans maakte tegen de snellere proto’s, maar Vanthoor hield vooraf wél nog rekening met die optie. “Je mag vooraf nooit zeggen dat je niet kan winnen. Vorig jaar had voor het eerst een proto gewonnen, maar die hing toen met tape aan elkaar. Dit jaar was de onderlinge strijd groter. Ze moesten wat sneller rijden en dat tempo hielden ze niet vol.” Vanthoor won eerder al in Le Mans en Bathurst, wedstrijde­n die internatio­naal meer weerklank hebben. “Maar deze is voor mij persoonlij­k heel speciaal. Ik woon op 2 seconden van het circuit. Dit is niet alleen mijn thuiswedst­rijd, maar ook mijn tuinwedstr­ijd. Ik ben blij en fier dat ik ze heb gewonnen. Ook al omdat ik nu op gelijke hoogte kom met mijn broer Laurens. Volgend jaar kom ik terug om voorsprong te nemen op hem.”

Lagrange wint

Voor teammakker Niels Lagrange (27) was het wel de grootste overwinnin­g uit zijn carrière. De Neerpelten­aar had al poles gepakt in de Belcar en werd vorig jaar kampioen in zijn klasse van de Lamborghin­i Super Trofeo. “Maar groter dan de 24 Uur bestaat hier in Zolder niet. We hebben haast geen problemen gehad, er zit zelfs geen streepje plakband op de auto. Rond 4 uur vannacht, toen de proto’s uitvielen, begon het me te dagen dat we konden winnen. Maar we moesten nog afrekenen met andere Porsches, zoals die van Derdaele en Wauters. We hebben gas moeten geven.” Lagrange en Vanthoor reden voor het West-Vlaamse Independen­t Motorsport­s, dat tot voor kort door het leven ging als MExT Racing. Ook voor hen was het de allereerst­e overwinnin­g in de Belcar. Het was de achttiende keer in 41 edities dat een Porsche aan het langste eind trok.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Porsche met nummer 8 klieft door de Zolderse nacht en neemt de geblokte vlag voor de Porsche van Belgium Racing.
FOTO JEFFREY GAENS De Porsche met nummer 8 klieft door de Zolderse nacht en neemt de geblokte vlag voor de Porsche van Belgium Racing.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium