Het Belang van Limburg

LIMBURGS WEL EN WEE

-

Marc Goossens greep naast zijn 7de zege. In zijn Norma had hij ’s nachts in de Jochen Rindt-bocht een aanrijding met de MSE-BMW van Erik Bruynoghe. Voor MSE leidde dat tot de opgave. Goossens: “Ik wijs niemand met de vinger, een incident dat typisch is voor deze wedstrijd. Game-over, dacht ik, maar het team kreeg de wagen toch nog hersteld en zo konden we toch nog derde worden.” In zijn Camaro had Goossens zoals verwacht kinderziek­tes: remmen, koeling en motor.

Niels Cox vierde zijn comeback met een vijfde plaats in de Porsche van EMG, goed voor het podium in klasse 1.

Jos Jansen (64) genoot van zijn 24 Uur-debuut. Met de EMG-Porsche werd hij elfde algemeen. “Wat bouten afgebroken, maar het ging heel goed en het was plezant.” De familie Verhoeven van Hamofa beleefde weinig plezier aan de nieuwe BMW i8. De wagen vertoonde al heel vroeg elektronis­che storingen en verzamelde maar 209 rondjes.

Johan Lambregs had met de BMW van Van der Horst twee aanrijding­en. “We verloren 7 ronden met de herstellin­g en werden vijfde in de klasse, terwijl we uitgekeken hadden naar het podium.”

Het geheel Limburgse Convents Racing (Davy en Vincent Convents, Steve Raymakers en Yannick Dupont) werd 19de algemeen en derde in klasse 5. “In het begin van de race hebben we pech gekend met de elektronic­a. De motor gaf niet het normale vermogen.”

Guy Verheyen viel al vroeg terug door problemen met de Wolf Tornado van het Zwitserse T2 Racing. “Een breuk in de stroomkabe­l, twee keer de alternator, de koppeling,... Een echte pechrace.”

Davy Suffeleers reed de race uit met de BMW van AR Performanc­e, maar verloor veel tijd door twee kleine aanrijding­en en een kapotte lager.

De film van de wedstrijd van

Michael Roskam was er eentje vol aanrijding­en. Gevolg: 27ste op 32 finishers. (mc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium