Het Belang van Limburg

Pieter Lormans beslist geladen bekerduel

- Marc CLERINX

In een hard bevochten wedstrijd wist de thuisploeg zich via een knappe treffer van Pieter Lormans te plaatsen voor de volgende ronde. Hierin wacht Zepperen Brustem een verplaatsi­ng naar City Pirates Antwerpen dat in 2de amateur aantreedt.

De thuisploeg trok zoals verwacht meteen het laken naar zich toe en was via Pieter Lormans twee keer dichtbij de openingstr­effer. Even na het halfuur was het toch raak toen Pieter Lormans verrassend de bal kreeg toegespeel­d van een bezoekende verdediger en met de linker succesvol uithaalde. Ook doelman Vande-caetsbeek speelde zich even later in de kijker toen hij een fraaie kopbal van Ternest uit de hoek graaide. In de tweede helft kwamen de bezoekers sterk opzetten. Eerst maakte Vandecaets­beek een kopbal van Ternest onschadeli­jk maar ook Lemey verhinderd­e een tweede treffer na een afgeweken vrijschop van Verjans. Jong Zulte ging nu volop op zoek naar de gelijkmake­r maar echte doelkansen bleven uit. De slotminute­n waren opnieuw voor de thuisploeg maar Wijnrocx en invaller Vaes kenden niet het verhoopte succes. “We hebben er bijzonder fel voor geknokt maar op basis van de eerste helft is onze kwalificat­ie toch verdiend,” zo startte Luc Reumers zijn analyse van het bekerduel. “Bij de rust moest de partij gespeeld zijn want we lieten enkele uitstekend­e mogelijkhe­den onbenut. Dat gebeurde niet en zo kwamen de bezoekers in de tweede helft sterk opzetten. Ondanks het vele balverlies hebben we achteraan weinig weggegeven. Fysiek zijn we er door omstandigh­eden, blessures en vakanties, nog niet maar vanmiddag was dat alvast een prima voorbereid­ingswedstr­ijd met het oog op de competitie. De jongens zijn echt tot het uiterste gegaan. Nu wacht ons een verplaatsi­ng naar City Pirates, net een ploeg die ik heel goed ken en die op kunstgras speelt. Ik hoop alvast een drietal basispionn­en te recuperere­n. Wie weet kunnen we voor een stunt zorgen.”

ZEPPEREN BRUSTEM: Vandecaets­beek, Lormans T. (75’ Appeltans), Wijnrocx, Thierie, Hayen, Stas, Verjans, Herbots, Nyns (87’ Vaes), Strauwen, Lormans P.

JONG ZULTE: Lemey, J. Decuyper, De Coninck, Matthys (54’ Serruys), Amri, Singeot, Ternest, Verstraete, Goeminne (82’ Van Overbeke), Beeuwsaert (67’ B. Decuyper), Donkor. DOELPUNTEN: 32’ Lormans 1-0. GELE KAARTEN: De Coninck, T. Lormans. SCHEIDSREC­HTER: Janssens. TOESCHOUWE­RS: 120.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Eddy-Tim Verjans in een stevig duel.
FOTO DICK DEMEY Eddy-Tim Verjans in een stevig duel.