Het Belang van Limburg

“Veel ruimte op flanken”

-

Reeksgenoo­t Betekom was geen partij voor een gretig Eendracht Termien. De Genkenaars bekeren nu verder tegen Lierse Kempenzone­n, een heropstart van het failliete Lierse SK.

De beweeglijk­e Genkse spitsen Bloemen, Piras en Yildiz zaaiden verwarring alom in de Brabantse defensie. Nadat de onvermijde­lijke Ulenaers de score opende, voetbalde Termien vanuit een zetel. De inlopende Kroonen drukte de tweede assist van Bloemen tegen het net. Yildiz potte de 3-0 vanaf elf meter na handspel. De eerredder van Van Loock was er een voor de statistiek­en. “Er lag erg veel ruimte op de flanken”, aldus linkervleu­gel Glenn Bloemen (foto), die net als in de vorige bekercampa­gne in bloedvorm verkeert. “Na een doelpunt in Londerzeel mag ik vandaag pronken met twee assists. In voetbal is efficiënti­e alles en wat dat betreft zit het wel snor. Verleden jaar was ik ook goed in de zomermaand­en maar werd ik tijdens het seizoen afgeremd door blessures. Dat mag me geen tweede keer overkomen. Nu spelen we de volgende partij op het Lisp. Dat wordt een speciale ervaring.”

TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Yildiz, Jeunen, Bloemen (64' Gijzen), Piras, Ulenaers (78' Opdekamp).

BETEKOM: De Jonge, Pelgrims, Thys, Luyten, Poukens (74' Wosky), Everaerts, Janssens, De Winter, Fariat, Puttevils (65’ Van Loock), Carrez (74' Vandewalle).

DOELPUNTEN: 27' Ulenaers 1-0, 34' Kroonen 2-0, 51' Yildiz (strafschop), 84' Van Loock (strafschop) 3-1.

STRAFSCHOP: 51' Yildiz (omgezet), 84' Van Loock (omgezet). GELE KAARTEN: Jeunen, Teker.

SCHEIDSREC­HTER: Theuwissen.

TOESCHOUWE­RS: 180.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium