Het Belang van Limburg

“Unieke kans laten liggen”

-

Hades heeft met het kleinste verschil het onderspit moeten delven bij eerste amateurclu­b Aalst. Coach Peter Van Houdt: “Aalst was de betere ploeg en gaat verdiend door. Al misten we kort voor tijd een unieke kans op de gelijkmake­r én strafschop­pen.”

In vergelijki­ng met de bekerparti­j op Lille kwamen Elens, Keita en Sögütcü in de ploeg ten nadele van Gueroui, Telegrafo en Voorjans. Aalst nam meteen het initiatief, maar toch was de eerste kans voor Keita. De Ajuinen reageerden met kansen voor De Coninck, De Neve en De Rock in de eerste helft. Ook na rust hield het Hadesblok stand tot De Rock kort voor het uur alleen op doel kon afstormen en scoorde. Bloemen redde even later de meubelen op een kopbal van De Neve. Op een zucht van het eindsignaa­l liet Hades dé kans op strafschop­pen liggen toen Sögütcü aan de tweede paal moederziel alleen een hoek kon uitkiezen. De topschutte­r van Hades liet de kans echter liggen. Trainer Peter Van Houdt kon wel leven met de prestatie van zijn team: “We lagen onder maar zijn door Aalst zeker niet van het kastje naar de muur getikt. Een zeer leerrijke wedstrijd met het oog op de competitie”, besloot Van Houdt.

EENDRACHT AALST: Van Gerven, De Coninck, Van Hoevelen, Lievens, Dekuyper (81’ Mitu), De Neve, De Rock (85’ Mbaye), Sterckx (89’ Ponnet), Geenens, De Koker, Heymans.

HADES: Gijbels, Willems, Elens, Corstjens, Celen, Decuypere, Vandermeer­en, Bloemen (75’ Lenaerts), Demulder (66’ Claes), Keita, Sögütcü.

DOELPUNT: 57’ De Rock 1-0.

GELE KAARTEN: Willems, Sögütcü, Ponnet.

RODE KAART: 95’ Elens. SCHEIDSREC­HTER: Claes.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium