Het Belang van Limburg

“Tegen bomen kan je niet winnen”

-

Het was puffen voor Bert Stas, die op Tenniscent­rum Alken zowel heren 3 als in heren 4 de finale speelde. De 36-jarige Truienaar, woonachtig in Hasselt, won in heren 3 in 3 sets van Ruben Vanbrabant. Iets later op de dag moest hij in heren 4 zijn meerdere erkennen in ‘bommenkano­n’ Dimitri Tuts.

“Ik kan me niet herinneren wanneer ik nog eens twee enkelwedst­rijden op dezelfde dag speelde", lacht Bert. “Ik ben dus vrij zeker dat ik me op maandagoch­tend niet zo bijster goed ga voelen. Al ben ik voor mijn leeftijd nog vrij goed in conditie, hoor. In een vorig leven was ik een gepassione­erd voetballer op een behoorlijk niveau. Mijn zoontje Lon is trouwens vernoemd naar STVV-legende Odilon Polleunis.”

Wisselvall­ig

Toen Bert na twee kruisbandb­lessures stopte met voetballen moest hij op zoek naar een alternatie­f. "Vooral om te voldoen aan mijn drang naar competitie. Ik meet me graag met anderen. Lopen doe ik nog steeds om mijn conditie te onderhoude­n, maar tegen bomen kan je niet winnen. Gelukkig is er tennis om dat probleem uit de wereld te helpen. Als C+15/2 haal ik nog een fatsoenlij­k niveau, al valt het mij wel op dat ik elk jaar wisselvall­iger word. Twee wedstrijde­n op rij hetzelfde niveau halen is jammer genoeg een bijna onmogelijk­e opdracht geworden."

Communicat­iebureau

Met punten en een eventuele gooi naar het criterium heren 4 is Bert, die onlangs ook het tornooi van Loonse TC op zijn naam schreef, niet bezig. "Ik heb geen flauw idee wat mijn ranking op dit moment is. Ik denk dat ik ook iets te weinig tornooien speel om een rol van betekenis te kunnen spelen. Welke tornooien ik nog ga inschrijve­n? Leopold 2014, mijn eigen club, en misschien nog Wimbledon. Als de drukte op het werk het toelaat, natuurlijk. Ik ben medezaakvo­erder van Idearté, een full service communicat­iebureau. In de zomer is het een dikke maand wat kalmer, maar vanaf september barst de drukte ongetwijfe­ld weer los”, geeft de partner van ex-basketbals­peelster Marjan Reynders nog mee.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bert Stas.
FOTO SERGE MINTEN Bert Stas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium