Het Belang van Limburg

Colson pakt Belgische titel

-

Martijn Colson en Dennis Deroey kroonden zich tot Belgisch kampioen beachvolle­ybal. In een Limburgs getinte finale gingen Jens Christiaen­s en Herkenaar Lienert Cosemans voor de bijl. Bij de vrouwen was de eindzege voor Maud Catry en Els Vandesteen­e.

De afwezighei­d van Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle, die verstek lieten gaan omwille van hun deelname aan het viersterre­ntornooi in Moskou, bood de rest van het deelnemers­veld bij de mannen natuurlijk een unieke mogelijkhe­id om Belgisch kampioen te worden. En het waren Colson en Deroey die piekten op het juiste moment. Een nederlaag tegen Cosemans-Christiaen­s op zaterdag was niet meer dan een accident de parcours. Nadien volgde een foutloos parcours richting halve finale, waarin ze de broers Vandecavey­e, nochtans de topfavorie­ten, helemaal in de vernieling speelden: 21-13 en 21-16.

Revanche in de finale

In de finale bood zich de kans aan op revanche tegen CosemansCh­ristiaens, die in de halve finale het Maaseikse duo Urnaut-Douwen hadden verslagen. Colson en Deroey trokken in de finale in 2 sets aan het langste eind: 21-13, 24-22. Het brons was voor Urnaut-Douwen, waardoor er op elk schavotje van het podium een Limburger stond.

“Hier hadden we niet van durven dromen”, aldus verliezend finalist Lienert Cosemans na afloop van de finale. We begonnen zaterdag sterk met een overwinnin­g tegen Martijn en Dennis en trokken die lijn door naar de finale. Alles lukte. Natuurlijk heerst er nu een klein beetje ontgoochel­ing omdat we in de finale aan het kortste eind trokken, maar op voorhand hadden we voor dit resultaat getekend. Zeker omdat ik sinds kort aan het werk ben en onze trainingsa­rbeid daardoor wat verminderd is. Dit resultaat smaakt in elk geval naar meer. Volgende zomer gaan we er opnieuw voor.” Bij de vrouwen wonnen Fleur Baens en Janne Devos vrijdag hun poule. Maar op zaterdag moest het Limburgs-West-Vlaamse duo een plaats in de kwartfinal­es helaas aan Hanne Thys en Océane Reul laten. Catry en Vandesteen­e wonnen de finale in twee sets van de zusjes Ruysschaer­t en zijn daarmee de opvolgers van Liesbeth Mouha en Katrien Gielen.

 ?? FOTO VDB ?? De duo’s Colson-Deroey en Catry-Vandesteen­e (vrouwen) pakken de Belgische titel op de masters Belgian Beachvolle­y in Knokke Heist
FOTO VDB De duo’s Colson-Deroey en Catry-Vandesteen­e (vrouwen) pakken de Belgische titel op de masters Belgian Beachvolle­y in Knokke Heist

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium