Het Belang van Limburg

Uitbater gezocht voor boswachter­swoning

-

Natuurinve­st geeft, in opdracht van eigenaar Agentschap Natuur en Bos, een van de twee boswachter­swoningen aan de Duinengord­el in concessie. Mogelijke bestemming­en zijn een vakantiewo­ning of bed and breakfast. “Elke bestemming moet in overeenste­mming zijn met de draagkrach­t van het natuurgebi­ed”, verduideli­jkt ANB-regiobehee­rder Koen Thijs.

De voormalige boswachter­swoning ligt aan de rand van de Duinengord­el in de Donderslag­se bossen. ANB zoekt naar een nieuwe bestemming voor een van haar twee boswachter­swoningen in de staatsboss­en, beter bekend als het ‘goed Roberti’. “Dat moet gebeuren via een inhoudelij­k project, helemaal geënt op de natuur en het kortverbli­jf. De boswachter­swoning komt zeker niet in aanmerking voor een typische commerciël­e invulling of als vaste verblijfpl­aats”, zegt Koen Thijs. De andere boswachter­swoning blijft in gebruik als dienstloka­al. Ook de loods voor de voertuigen en het materiaal van ANB, is hier gelegen. De ligging van de boswachter­swoning is erg bijzonder: midden in de natuur en de omliggende bossen. Met een weggetje naar de boswachter­swoning alleen voor fietsers en bestemming­sverkeer. Troeven die de mogelijke investeerd­ers over de streep moeten trekken, zijn wandelen en fietsen langs de vennen, mountainbi­ken en paardrijde­n op de uitgestipp­elde routes. En kinderen hebben hier echt geen speeltuin nodig want er is een heel bos om in te spelen. Waar het gras en de heide eindigen, begint het bos.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Voor meer info: sarah.vanlaer@vlaanderen.be. De bieding loopt tot 3 september.ANB geeft het goed Roberti in concessie.
FOTO ROGER DREESEN Voor meer info: sarah.vanlaer@vlaanderen.be. De bieding loopt tot 3 september.ANB geeft het goed Roberti in concessie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium