Het Belang van Limburg

Wegenwerke­r redt gedumpte kittens uit dichtgepla­kte doos

Genkenaar adopteert meteen ook jonge katjes

- Chris NELIS

Nog geen tien dagen oud en gedumpt in een kleine dichtgepla­kte kartonnen doos. Zo trof de Genkse wegenwerke­r Geoffrey Leurs (35) twee kittens aan op een parking in het Luikse. De man nam de diertjes mee naar huis en bracht ze naar een dierenarts. Inmiddels heeft zijn gezin de kittens geadopteer­d. Ondanks hun erg jonge leeftijd hebben ze volgens de dierenarts kans om het te overleven.

Geoffrey zelf is er niet, maar zijn vrouw Kim Thijs (34) vertelt hoe haar man en zijn collega de katjes hebben gevonden: “Mijn man is wegenwerke­r. Ze waren afgelopen vrijdag bezig met werken vlak langs de snelweg in de buurt van een Carrefour in Luik. Op een ongebruikt­e parking moesten ze opruimen om die vrij te maken. Zijn collega raapte het doosje op en schrok omdat er gepiep uit kwam. Hij dacht eerst dat er een rat in zat. Maar Geoffrey kent het geluid van katten. We hebben er zelf twee. Het doosje was dichtgepla­kt. Mijn man scheurde het open en vond wat hij vreesde. Twee kleine kittens en errond met bloed besmeurde keukenpapi­er. Hij heeft dan in een cementemme­r zacht papier gelegd en ze zo mee naar huis genomen.”

Intense hulp

Meteen gingen ze met de jonge katjes naar de dierenarts. “Die kon zeggen dat ze tussen de zeven en tien dagen oud waren. Van eentje was de staart gebroken en ze was zwaarder ondervoed dan de andere. Misschien ook wel omdat het de zwakste is. We wisten aanvankeli­jk niet zo goed wat we moesten doen, maar we hebben uiteindeli­jk beslist om ze te adopteren.”

Inmiddels hebben de twee kittens ook al een naam. “Olaf en Mawi”, gaat Kim verder. “We hebben ons allemaal geëngageer­d om ze te verzorgen. Ook onze kinderen Alexia (3), Liam (10) en Elias (14) helpen mee. We vinden het belangrijk dat ze er zorg voor dragen. Nu ze zo jong zijn, vergen de diertjes intense hulp: om de twee uur met de papfles eten geven en hun uitwerpsel­en wegwrijven.” Met nog twee katten en een hond telt het gezin Leurs inmiddels vijf huisdieren. “Elk leven is de moeite waard om voor te strijden”, zegt Kim. “Als die kitten niet ontdekt waren, dan hadden ze nu waarschijn­lijk al niet meer geleefd. Ik kan echt niet begrijpen dat er mensen zijn die zo gewetenloo­s met dieren omgaan. Ik hoop maar dat ze een fijn leven krijgen in ons gezin.”

→ Bekijk een filmpje van de kittens op www.hbvl.be

Elk leven is de moeite waard om voor te strijden. Ik kan echt niet begrijpen dat er mensen zijn die zo gewetenloo­s met dieren omgaan

Kim THIJS

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium