Het Belang van Limburg

“Nog altijd even gedreven als op Stayen”

YANNICK FERRERA zaterdag net als de Kanaries op zoek naar eerste competitie­zege België tweede op FIFA-ranking

- Gunter SCHOOFS

Yannick Ferrera hoopt zaterdag met Waasland-Beveren een eerste overwinnin­g te pakken ten koste van de Kanaries, die zelf ook nog wachten op een eerste zege. “In vergelijki­ng met mijn periode in Sint-Truiden ben ik nog altijd even gedreven en gepassione­erd, maar een aantal zaken kan ik intussen veel beter plaatsen”, aldus Ferrera, nog altijd maar 37 jaar.

Elke dag pendelt Yannick Ferrera van Anderlecht – waar hij een paar jaar geleden een huis kocht – en het Waasland. “Zeker in deze vakantiepe­riode valt die trip - 55 minuten - heus mee”, zegt Ferrera. De ex-trainer van STVV en Standard leek op weg naar het buitenland, maar ging dan toch in op een contractvo­orstel van 2 jaar bij Waasland-Beveren. De Waaslander­s visten al eerder naar zijn diensten. “Meteen was ik aangenaam verrast door de goeie structuur en infrastruc­tuur. Hier kan goed werk geleverd worden. Ik heb een prima sportieve staf. En een heel goede medische. Zelfs spelers van andere ploegen komen naar de medische mensen van Waasland-Beveren.”

O’Loughlin

Ferrera probeerde deze zomer ook om Chris O’Loughlin naar

Yannick FERRERA de Freethiel te halen. “De komst van Chris is een optie geweest, maar na een gesprek met het bestuur is het op niets uitgedraai­d. Soit, ik ben gelukkig nu bij Waasland-Beveren en Chris bij Kortrijk. We blijven goede vrienden en zullen altijd contact houden.” Waasland-Beveren speelt zijn eerste thuiswedst­rijden in de competitie meteen tegen twee exclubs van Ferrera. Eerst kwam Standard over de vloer, nu STVV. “(lacht) Niet moeilijk, de exclubs worden talrijker, hé. Ik ben intussen al op wat plaatsen geweest. We hadden een moeilijk programma om mee te starten, maar uiteindeli­jk moet je toch tegen iedereen twee keer aan de bak. Er komen alleen maar moeilijke wedstrijde­n, want er zitten veel goeie ploegen in de pot.”

29 spelers

De Waaslander­s toonden zich de voorbije weken weer bijzonder bedrijvig op de transferma­rkt. “Er zijn deze zomer 16 inkomende transfers gerealisee­rd. 10 voor mijn komst, 6 erna. Dat is genoeg denk ik. Ik heb zelfs (net als STVV, nvdr) 29 pionnen in mijn kern.”

Stoere uitspraken over de ambities voor dit seizoen bleven dan wel uit. “Ik denk niet dat je daar de jongste maanden veel over gehoord hebt. Om de simpele reden: wij willen gewoon groeien en overal proberen punten te pakken, that’s it. Zoals iedereen willen wij zo hoog mogelijk eindigen.”

Zo hoopt Ferrera ook punten te sprokkelen tegen STVV, waar hij bijna tweeëneenh­alf jaar aan de slag was. “Sinds ik er weg ben, hebben we mekaar toch al vijf, zes keer gekruist. Dus, is een treffen nog speciaal? Niet echt. Bovendien is het nog zo vroeg in de competitie.”

Ik heb een prima staf. Zelfs spelers van andere ploegen komen naar de medische mensen van Waasland-Beveren

Relativere­n

Sinds zijn passage op Stayen is Ferrera veranderd als trainer. “Ik ben geëvolueer­d. Zoals dat ook hoort. Ik heb intussen toch wat ervaringen opgedaan. Ik ben nog altijd zo gedreven en gepassione­erd als bij STVV. Maar ik kan intussen ook heel wat beter randzaken plaatsen en relativere­n. Ik ben vandaag nog steeds een hardwerken­de trainer.” De Rode Duivels zijn na hun derde plaats op het WK intussen gestegen naar de tweede plek op de FIFA-ranking. Wereldkamp­ioen Frankrijk is de nieuwe leider met amper drie puntjes meer dan de Rode Duivels. Minder goed nieuws kwam er gisteren van Romelu Lukaku. Aan de Amerikaans­e nieuwswebs­ite Business Insider verklaarde de 25-jarige spits dat hij overweegt te stoppen als internatio­nal na het EK in 2020. “Na het EK denk ik dat ik stop. Op elk groot tornooi moet ons land in de halve finales proberen te geraken en dan zie je wel waar je eindigt. Je wil het winnen, maar voor minder dan de halve finales gaan we niet.”

 ??  ??
 ?? FOTO ISOSPORT ?? Yannick Ferrera: “Ik kan de randzaken wat beter relativere­n.”
FOTO ISOSPORT Yannick Ferrera: “Ik kan de randzaken wat beter relativere­n.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium