Het Belang van Limburg

“Wie bang is, krijgt slaag”

Lommelse huurling Glenn Claes was jarenlang basisspele­r bij KV Mechelen

-

Zou het nog spoken op KV Mechelen? Voor de modale Lommel-fan blijft dat tot vrijdag een vraagteken, maar voor speler Glenn Claes niet. De 24-jarige middenveld­er vertoonde zijn kunsten vorig seizoen nog in het AFAS-Stadion, in de volksmond ‘Achter de Kazerne’. Dit jaar is hij op huurbasis bij Lommel SK. “Het is de eerste thuismatch van de grote titelfavor­iet. De nieuwe tribune wordt ingehuldig­d, iedereen wil daarbij zijn. Het gaat ‘lelijk doen’, ja.” (lacht)

Glenn Claes ontbolster­de bij Lyra en Lierse. Daarna kende de geboren en getogen Pallieter vijf mooie seizoenen in Mechelen. “Mijn vader is nu nog de keeperstra­iner van Lyra, hij stond daar ook vele jaren in doel ”, verklaart Claes zijn initiële keuze. Maar papa Eddy heeft blijkbaar nog andere kwaliteite­n. “Hij is altijd mijn grote steun en toeverlaat geweest. Toen ik mocht debuteren met Lierse gaf hij me zelfs een massage. Hij was zenuwachti­ger dan ik. Bovendien ben ik ook jeugdinter­national geweest. Mijn ouders zijn ooit helemaal met de auto naar Denemarken gereden, waar ik met de U21 een tornooi moest spelen. Na amper vijf minuten vloog ik al met rood van het veld. Die lange trip hadden ze zich dus beter bespaard.” (lacht)

Te hoge verwachtin­gen

In zijn eerste seizoen met Malinwa moest de talentvoll­e youngster de knepen van het vak nog leren, maar de drie volgende jaren was hij een gevestigde waarde in de hoofdmacht. Het is dus verrassend dat hij op zijn 23ste die status stilaan verloor en uiteindeli­jk uitgeleend werd. “Toen we in mijn vierde seizoen play-off 1 met één punt misten, dacht iedereen dat we er de volgende keer wél bij zouden zijn”, blikt hij terug op die turbulente periode. “Maar het liep vorig jaar voor geen meter. Het cliché dat elke match gespeeld moet worden, werd nogmaals bewaarheid. Het hoge verwachtin­gspatroon deed ons te vaak de das om. Met Ferrera, Jankovic en van Wijck stonden drie verschille­nde trainers voor de groep, elk met hun eigen persoonlij­kheid en visie. In zo’n klimaat is het voor een spelersgro­ep ook moeilijk om de kalmte te bewaren en telkens te herbeginne­n. De degradatie van KV is op sportief vlak het ergste wat ik al meemaakte.”

Huurling

Maar er werd dus ook niet meer op Claes gerekend om de (verwachte) terugkeer naar 1A te bewerkstel­ligen. Deed dat geen pijn? “Ik ben voor een jaar uitgeleend, mijn contract in Mechelen loopt pas medio 2020 af ”, klinkt het strijdlust­ig. “Het is in ieders belang

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium