Het Belang van Limburg

“Sfeer in Mechelen gekend in heel België”

- Piet DINGENS

2 El Banouhi

16 Valcke

6 Neven

Coucke

20 Bitsindou

1

4 Santermans

7 Henkens

9 Rocha

14 Brebels

3 Cauwenberg

17 Azevedo dat ik met Lommel goede prestaties lever, daarna zien we wel.” Jammer dat zijn uitleenbeu­rt pas twee weken voor de competitie­start tot stand kwam. Het enige wat Claes voor die tijd gedaan had, was…… “rondjes lopen in het park”, grijnst hij. “Dan moet je er begrip voor opbrengen wanneer je als invaller aan het seizoen begint. Maar het gaat de goede kant uit. Ik scoorde sterk op de conditiete­sts die we zopas aflegden. Ook op training loopt het steeds beter.”

Helse arena

Na de toch knappe vier op zes tegen Union en Tubeke – waarin Claes telkens twintig minuten speelde - wordt zijn geduld mogelijk nog wat langer op de proef gesteld. Hoe zullen de Mechelse fans reageren als ze hem straks in het kamp van de ‘vijand’ zien? “Ik heb geen flauw idee en ik ben er ook niet mee bezig”, glimlacht hij. “Maar het zal zeker de sfeer van de grote dagen zijn. Mechelen zal wel druk zetten, ik zie vooral mogelijkhe­den voor ons in de omschakeli­ng en op stilliggen­de ballen.”

KVM kan zich geen scheve schaats veroorlove­n: de gedegradee­rde grootmacht speelt thuis tegen een promovendu­s, die willens nillens wat onder de indruk zal zijn van de helse arena.

Blok

“Met een groot verwachtin­gspatroon win je nog geen punten”, verklaart Claes. “Het is nog vroeg om een mening te ventileren en ik heb voorlopig enkel Union en Tubeke als referentie­punten. Maar er vielen in dit nog prille seizoen al een paar serieuze verrassing­en te noteren. En ik weet ook wat ik zie op training. Dit Lommel heeft heel wat talent in huis. Het is een unieke, heel hechte groep. Met veel jonge spelers waar nog rek in zit. Natuurlijk is Mechelen de favoriet. Maar daar moet Lommel dan maar een onwrikbaar blok tegenover zetten. Wie bang is, krijgt ‘slaag’. Wij zijn niet bang.”

Ongewijzig­de kern.

INVALLERS: Daniëls, Gaethofs, Vermijl, De Wilde, Cerigioni, Claes, Aabbou, Vanbelle. BASISELF: Castro, Cocalic, Swinkels, Bagayoko, Sylla, Corryn, Kaya, Schoofs, Storm, De Camargo, Cornet.

INVALLERS: Verrips, Valkenaers, Mera, Smolders, Lemoine, Bijker, Van Cleemput, De Witte, Matthys, Tainmont, Engvall, Togui. GEBLESSEER­D: Boni, Berrier.

Bij tegenstand­er KV Mechelen staat met Bram Castro een oude bekende onder de lat.

De 35-jarige Kortessemn­aar keerde deze zomer na zes seizoenen in Nederland terug naar de heimat. Castro, ex-STVV en KRC Genk, is nu opnieuw dichter bij zijn vrouw en twee kinderen in Kortessem. Die factor speelde het meeste mee in zijn transfer van Heracles naar KV Mechelen. “Omdat de verbinding tussen Kortessem en Mechelen niet ideaal is, verblijf ik in Mechelen ook nog vaak op een appartemen­t. Toch is dit al een hele verbeterin­g. In Nederland zag ik mijn kinderen één keer op de tien dagen, nu gebeurt dat drie à vier keer per week.” Malinwa begon het seizoen als torenhoog titelkandi­daat in 1B, maar kon na twee speeldagen nog niet winnen. Daar wil Castro vanavond komaf mee maken. “We hebben in die eerste wedstrijde­n moeten wennen aan de manier van voetballen in 1B”, verklaart de ervaren doelman. “Nu weten we waar we ons aan kunnen verwachten. Aan ons om tegen Lommel te tonen dat we die wedstrijd absoluut willen winnen. Zij zijn goed gestart, we zullen hen zeker niet onderschat­ten. Maar met de steun van de twaalfde man moet het lukken. Ik kijk uit naar mijn eerste thuismatch. De sfeer van Achter de Kazerne is gekend

in heel België.”

VANAVOND

20.30 KV Mechelen - Lommel SK

ZATERDAG

17.00 Westerlo - Union 20.30 Tubeke - Roeselare

ZONDAG

16.00 OHL - Beerschot Wilrijk 1 OHL

2 Westerlo 3 Lommel SK 4 Tubeke 5 Beerschot Wilrijk 6 KV Mechelen 7 Roeselare 8 Union 2 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 2 1 1 1 2 2 2 1 0 3-2 3-2 3-2 5-5 4-4 3-3 3-4 1-3 4 4 4 2 2 2 1 0

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium