Het Belang van Limburg

“Tegen drie bekenden”

Genkse Nederlande­rs willen ten volle genieten van deze trip

- Geert STIENISSEN

Eendracht Termien verkocht het thuisvoord­eel voor de bekerconfr­ontatie aan Lierse Kempenzone­n, een heropstart van de teloorgega­ne ex-landskampi­oen Lierse SK. Wij zochten de Genkse Nederlande­rs Dyon Gijzen, Jerome Kroonen en Ramon Voorn op voor de trip naar het Lisp.

Dyon GIJZEN Vooral voor flankaanva­ller Dyon Gijzen (24) is het een bijzondere partij. “Met Liersecoac­h Rene Trost tref ik de man die me in 2013-2014 als 19-jarige lanceerde bij VVV Venlo. Hij was een rustige trainer die het optimale uit een groep kon halen. Trost hield vast aan de kenmerkend­e 4-3-3 met een erg aanvallend­e nummer 10. Dat is geen garantie dat hij ook in België met deze opstelling uitpakt. Trost is trouwens niet de enige bekende bij onze bekeroppon­ent. In mijn vierde en laatste jaar in de eerste divisie, het tweede niveau in Nederland, speelde ik voor MVV. Daar stond voormalig Belgisch jeugdinter­national Bo Geens onder de lat en Senne Vits zat er op de bank. Drie bekenden zal ik dit seizoen niet vaak meer tegenkomen. Het zou dus heerlijk zijn om met een goaltje mijn visitekaar­tje af te leveren”, aldus de spits, die toegeeft dat hij zich nog moet aanpassen aan de Belgische manier van spelen.

“In Nederland draait het alleen om de bal. Bij Termien werd er ook meteen gehamerd op het belang van het conditione­le. Zulke trainingen zijn nieuw voor mij. Ik merk in de oefenpotte­n dat ook de tegenstrev­ers erg fit zijn. Dus is het vanaf de eerste minuut gas geven en veel meters maken”, besluit Gijzen.

Van niemand bang

“Klinkt me bekend in de oren”, glimlacht linksachte­r Jerome Kroonen (20), die verleden jaar overkwam van Roda JC. “Ook ik doorliep een aanpassing­speriode. De tijd van voortduren­d op zoek te gaan naar de voetballen­d oplossing ligt achter me. Zo schuw ik de risico’s. Dat betekent overigens niet dat ik mijn aanvalsdra­ng en harde pegel op doel niet meer benut. Enkel combineer ik het nu met de nodige tactische discipline. Daarbij geholpen door een erg ervaren groep, die van niemand bang is. Ook niet van Lierse.”

Genieten

“Klopt”, vult Ramon Voorn (31) aan. De voormalige kapitein van Fortuna Sittard kijkt al uit naar de confrontat­ie. “Tegen een team dat twee klassen hoger speelt en enkele grote namen in de geledingen telt, wordt er niets van ons verwacht. Dat ik net zoals sommige andere jongens al vaker in grotere stadions speelde, kan een voordeel zijn. Ik raad trouwens iedereen aan om van deze wedstrijd te genieten. En dan volgt een resultaat wel vanzelf.”

 ?? FOTO BOUBA ?? Ramon Voorn, Dyon Gijzen en Jerome Kroonen kijken uit naar de confrontat­ie op het Lisp.
FOTO BOUBA Ramon Voorn, Dyon Gijzen en Jerome Kroonen kijken uit naar de confrontat­ie op het Lisp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium