Het Belang van Limburg

Neuville op parcours van eerste zege

- Van onze verslaggev­er Marc CORNELISSE­N in Bosen

Met een dertiende plaats is Thierry Neuville gisteren begonnen aan zijn thuiswedst­rijd, de Rally van Duitsland. Op amper een uur van zijn geboortepl­aats Sankt Vith kon de WK-leider leven met dat matige resultaat op de proef van amper 2 kilometer. “Vrijdag begint het pas echt.”

De Rally van Duitsland wordt een belangrijk­e in de titelcampa­gne van Neuville. Hij begint met 21 punten voorsprong op Sébastien Ogier aan de laatste vijf manches het seizoen. Als WK-leider moet hij als eerste over de proeven, maar op de asfaltwege­n in de moezelstre­ek is dat bij uitzonderi­ng geen nadeel. Dit is hét moment om zijn buffer te vergroten. Of omgekeerd, door de ogen van Ogier gezien: “21 punten is niet onoverkome­lijk. Mijn Ford gaat goed op tarmac en daarna volgen nog drie rally’s waarin Thierry het nadeel van zijn startposit­ie heeft. Alles kan nog, maar ik mag hier in Duitsland wel niet falen.” Neuville startte gisteren met een dertiende tijd, maar op de betekenisl­oze en WK-onwaardige showKP nabij Sankt-Wendel waren de verschille­n gering. De Oostkanton­ner gaf 2 seconden toe op Ott Tanak, de enige die sneller was dan de Fin Kalle Rovanpera, de 17-jarige zoon van oud-WK-rijder Harri Rovanpera. Neuville: “Het heeft allemaal weinig belang, maar er lag meer grip dan verwacht. Dit is een thuisrally voor het team, dat in het Alzenau gevestigd is. Het is ook leuk om zoveel Belgische fans te zien. Ik hoop ze een mooie show aan te bieden en vette punten voor het kampioensc­hap te pakken. Ik ben blij nog eens op tarmac te rijden, en het is altijd plezant om terug te keren naar de plaats waar ik in 2014 mijn eerste WK-overwinnin­g behaald heb.”

Alkenaar

In de schaduw van de titelprete­ndenten komt er ook een Limburger in actie. Alkenaar Rutger Govaerts is de copiloot van Arthur Kerkhove, een 22-jarige piloot uit Ronse. Het duo rijdt in de Duitse Opel Adam Cup en maakt zijn debuut in het wereldkamp­ioenschap. Daar ging een crowdfundi­ng aan vooraf, die 8.500 euro opbracht. Genoeg om een 142pk sterke Adam te huren bij Lifelive, het rallyteam van... Thierry en broer Yannick Neuville.

 ?? FOTO HBVL ?? Thierry Neuville, ontspannen aan de Bostalsee. Vandaag begint het echt voor de WK-leider.
FOTO HBVL Thierry Neuville, ontspannen aan de Bostalsee. Vandaag begint het echt voor de WK-leider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium