Het Belang van Limburg

Zware klap met drie wagens

Verpleegst­er snelt meteen toe om bestuurder te helpen

-

Ter hoogte van het Totaltanks­tation op de Maastricht­erstraat in Bilzen beukten gisteren rond 16 uur drie auto’s op elkaar. “Een lichte vrachtwage­n stond voor me te wachten en ik stopte. Plots volgde er een knal en vloog een auto achter onder mijn aanhangwag­en in”, vertelt René (56) uit Hasselt. De 85-jarige bestuurder werd meteen geholpen door een verpleegst­er in de buurt.

Op het moment dat de 85-jarige J.N. uit Hoelbeek op de aanhanger vloog, stonden twee auto’s stil. “Ik moest halt houden, want de lichte vrachtwage­n voor me stond stil, omdat een voorligger indraaide naar het tankstatio­n. En dan was er de klap. Wellicht heeft de bestuurder die kwam aanrijden de stilstaand­e auto’s te laat opgemerkt”, zegt René.

Door de klap boorde de Citroën Xsara zich onder de volgeladen aanhangwag­en. De voorzijde van de auto werd volledig verbrijzel­d. De voorligger vloog vervolgens onder de lichte vrachtwage­n van een renovatieb­edrijf uit Geel. Ondertusse­n hoorde verpleegst­er Silke Moors (23) de klap. “Op deze plaats gebeuren wel vaker ongevallen. Ik ben dan ook meteen naar buiten gerend. De oudere man in de auto vertelde me dat hij zich onwel voelde. Ik heb zijn bloeddruk genomen en hem dan begeleid naar een schaduwrij­k plekje, waar de mensen van de frituur hem iets te drinken hebben gegeven. Ik was niet gerust in zijn toestand en heb de ambulance verwittigd. Hij is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.”

De politie deed de nodige vaststelli­ngen en regelde even het verkeer op de drukke baan. De brandweer reinigde het wegdek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium