Het Belang van Limburg

Reportagem­aakster Inge Becks op lijst Zonshoven

- Willy VANDAEL

Reportage- en filmmaakst­er Inge Becks staat bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen op de nieuwe lijst met de naam Zonshoven. Ze staat als onafhankel­ijke op de tweede plaats. “Ik wil niet langer toekijken aan de zijlijn met een camera, maar mij actief inzetten om in onze gemeente de mensen dichter bij elkaar te brengen.”

Zonshoven (mét een tussen-s) is naar eigen zeggen een beweging die “constructi­eve en positieve Zonhovenar­en, vereniging­en en progressie­ve mensen wil samenbreng­en die zich inzetten om Zonhoven nog mooier, veiliger en gezelliger te maken”.

Inge Becks vindt dat ze helemaal past in dat plaatje. “Ik was erg gecharmeer­d door de filosofie van Zonshoven, namelijk dat je je los van de traditione­le politiek toch kunt inzetten voor je gemeente”, zegt ze.

TVL

Becks is momenteel regisseur van bedrijfsfi­lms en ze doet als zelfstandi­g ondernemer ook heel wat andere communicat­ieopdracht­en voor het bedrijfsle­ven. Het grote publiek kent haar wellicht nog van haar periode bij TVL. Ze maakte ook veertien jaar lang reportages voor VRT zoals ‘Koppen’, ‘Kom op Tegen Kanker’, ‘1.000 Zonnen’ en meer. Ook de nieuwsdien­sten van VT4 en VTM deden in het verleden beroep op haar.

Inge Becks heeft haar roots in Zonhoven en ze kwam er veertien jaar geleden opnieuw wonen. Nu zet ze de stap naar de politiek en ze wil dat doen zonder partijkaar­t, op een onafhankel­ijke manier. “Ik wil niet langer toekijken aan de zijlijn met een camera, maar mij actief inzetten om in onze gemeente de mensen dichter bij elkaar te brengen, met extra aandacht voor mensen die het wat moeilijker hebben en mensen die eenzaam zijn. Want ook in Zonhoven wordt deze groep

– ik denk aan eenouderge­zinnen, samengeste­lde gezinnen, senioren… – alsmaar groter. Ik wil alleen aan politiek doen op een constructi­eve manier, want zo zit ik in elkaar. Bedrijven en lokale handel helpen netwerken is ook iets wat me na aan het hart ligt. En daarnaast baart ons klimaat me grote zorgen. Ik vind dat we ook lokaal een serieuze steen kunnen bijdragen aan het milieu Het is trouwens al heel lang 5 over 12.”

Kloof

“In Zonshoven zit het woord ‘ons’”, verklaart lijsttrekk­er Sven Lieten. “Het is ons doel om de kloof tussen politici en inwoners te overbrugge­n, zodat iedereen samen bouwt aan onze gemeente. Zonhoven heeft nood aan een duidelijk sociaal accent en Inge past perfect in deze filosofie. Haar job als journalist en reporter heeft haar gevormd tot wat ze nu is. Een sociaal geëngageer­de vrouw met een brede kijk op de wereld. We zijn een open lijst, met veel nieuwe kandidaten die ook kansen moeten krijgen. Vandaar dat we Inge met volle overtuigin­g plaats 2 hebben aangeboden.”

 ?? FOTO HBVL ?? Inge Becks: “Ik wil alleen aan politiek doen op een constructi­evemanier.”
FOTO HBVL Inge Becks: “Ik wil alleen aan politiek doen op een constructi­evemanier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium