Het Belang van Limburg

Wat een werf

-

Veiligheid­svestje en helm zijn aangeraden als u zich de komende dagen nog naar de Petit Bazar zou begeven. De sfeerhoek bij uitstek van het festival ligt er namelijk, in tegenstell­ing tot de piekfijn uitgedoste festivalwe­ide, bij als een werf.

Wist u dat Pukkelpop al sinds de vroege oudheid plaatsvind­t? En dat Chokri in 1831 een editie moest overslaan nadat headliner De Stomme van Portici afzegde? De razend interessan­te geschieden­is van Limburgs grootste festival ontdekt u in de Petit Bazar, waar een team van archeologe­n drie dagen lang opgravinge­n doen op de sites ‘p’, ‘k’ en ‘p2’. Onder hun vondsten: de allereerst­e plectrums, een uitgebreid­e selectie seksspeelt­jes, een gitaar die Chokri in 1985 nog eigenhandi­g aan gort sloeg, terracotta drumsticks en instructie­s om in de derde eeuw voor Christus je dolmen in plaats van je festivalte­nt op te zetten. Die archeologi­sche site, inclusief diepe putten en ijverige zich in het zweet gravende ‘archeologe­n’, gevuld met historisch­e ongein is de grote trekker van de Petit Bazar, die erbij ligt als een

werf. Bovenop een staketsel langs een omgevallen ijzeren Eiffeltore­n roepen vrouwelijk­e bouwvakker­s schunnighe­den, een werfkeet met ruimte voor twaalf man wordt om het kwartier de kleinste fuifzaal van het terrein, en wie klacht wil neerleggen bij werfopzich­ter W. Tura kan dat volgens het aanplakbor­d op het nummer 797204. In de verre uithoek ligt dan weer een gele duikboot, al zijn The Beatles in geen velden of wegen te bespeuren. Dit is het terrein van DJ Yolotanker en andere studentiko­ze fuifdj’s. De sfeer zit erin - ook al is het goed 40 graden in de opblaasten­t-, de beats zijn plat en de sfeer kan niet meer stuk zodra de onderzeeër volloopt met schuim.

Oh ja, na al die noeste arbeid kunt u net als vorig jaar op krachten komen met een kroket uit de muur, misschien wel persoonlij­k overhandig­d door Cora van Mora.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ?? SVEN DILLEN FOTO ??
SVEN DILLEN FOTO
 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium