Het Belang van Limburg

Veel afwezigen op eerste training Limburg United

-

Er waren nogal wat afwezigen gisteren op de eerste training van Hubo Limburg United. De Amerikanen Paul Carter en Kenny Barker kwamen woensdag aan en worstelden met een jetlag. Net als Tate Unruh die wel aanwezig was, maar aan de kant bleef. Leander Dedroog werd geëxcuseer­d omwille van herexamens en Wen Mukubu sluit vandaag aan bij de groep.

“Kenny Barker was al heel vroeg hier om te shotten, maar hij was te moe”, aldus coach Greg Gibson. “Carter en Barker moeten trouwens heel veel papierwerk doen.” En dus trainden alleen Sam Heleers, Jonas Delalieux, Maxime Depuydt, Khaliq Spicer, Nathan Kuta, Austin Price en Miles Bowman Jr, want ook Justin Kohajda bekeek het allemaal op slippers. “We zijn nog niet volledig en het is nog maar de eerste training, maar de werkethiek en bezieling zijn goed”, stelde Gibson vast.

Mukubu blijft

Wen Mukubu blijft bij United waardoor de kern dertien spelers telt in plaats van de voorziene twaalf. Feit is dat het team met Mukubu erbij sterker is. De coach hoor je niet klagen: “Wen is een speler met heel veel energie en ervaring.”

Greg Gibson is al sinds eind juli in Limburg, maar vloog woensdag even naar Finland voor de achtste verjaardag van zijn zoon. “Mijn vrouw Hanna en mijn zoon en dochter (5) blijven in Finland wonen. Mijn vrouw is actrice en ze kan omwille van haar werk niet naar hier verhuizen. Dat heeft het voordeel dat de kinderen daar naar school kunnen gaan, maar ze gaan geregeld naar België komen. Vanaf ons huis in Finland is het slechts vijf minuten tot aan de luchthaven van Tampere. Kataja, waar ik vorig jaar coachte, was vijf uur rijden.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Greg Gibson kon bij de start van de voorbereid­ing nog niet beschikken over zijn volledige kern.
FOTO SERGE MINTEN Greg Gibson kon bij de start van de voorbereid­ing nog niet beschikken over zijn volledige kern.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium