Het Belang van Limburg

“Volgende week met goed gevoel uitwuiven”

- Xavier CHAMPAGNE

Kristof Ulenaers is één van de favorieten voor het Omnium of Belgium dat gisteren van start ging. De Limburgse nummer één én Houthalens­e thuisspele­r is dat ook aan zijn status verplicht. Toch twijfelde hij een hele tijd of hij wel in het Omnium kon aantreden. Een polsblessu­re verknalde al zijn vorige seizoen en bleef hem dit jaar parten spelen. Nu vlot het wat beter, getuige zijn 72 in de eerste ronde.

“Ik heb al meer dan anderhalf jaar last van mijn pols”, grimast Kristof Ulenaers. “Daardoor speelde ik vorig academieja­ar nauwelijks wedstrijde­n voor het team van de University of North Texas. Ik combineer daar de studies business accounting met golf en ben nu halfweg die vier jaar durende opleiding. Eerst was ik naar de Radford University in Virginia getrokken, maar al snel bleek dat niet ideaal te zijn. Daarom stapte ik eind 2016 over naar North Texas. Een absolute aanrader. Ik heb daar enorm veel bijgeleerd. Alleen wilde het golfen door die toestanden met de pols niet vlotten. Ik ben in de States en uiteraard hier in België bij verschille­nde specialist­en te rade gegaan. Ik hoop dat de laatste behandelin­g me kan helpen. Het voelt alvast beter aan.”

Uitwuiven

Volgende week trekt Ulenaers de grote plas over om zijn voorlaatst­e jaar aan de Texaanse universite­it aan te snijden. “Ik hoop mijn team aan de nodige successen te helpen. We zijn met tien golfers in dat team. Daarbij ook een Zweed, een Tsjech, een Duitser en een Zuid-Afrikaan. Toch voel je dat de vijf Amerikanen ergens bevoordeel­d worden. Wat ons motiveert om het nog beter te doen. Het leven in de States is oké. Vooral je internatio­nale uitslagen zijn belangrijk. Wat je in België presteerde, interessee­rt hen niet meteen. Voor ik er kwam, wisten de Amerikanen ginds nauwelijks waar Belgium lag. Dat wil ik de volgende twee jaar helemaal bijstellen. Maar eerst het Omnium of Belgium. Ik wil België volgende week met een goed gevoel uitwuiven.”

 ?? FOTO SEM ?? Limburgse nummer één Kristof Ulenaers combineert golf met studies aan de University of North Texas.
FOTO SEM Limburgse nummer één Kristof Ulenaers combineert golf met studies aan de University of North Texas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium