Het Belang van Limburg

Beruchte sluipweg wordt onder handen genomen

Grote wegenwerke­n op til voor Merem

- Johnny GEURTS

In Merem wordt volgend voorjaar een volledig nieuw gescheiden riolerings­stelsel aangelegd.

“In eerste instantie was het de bedoeling om het versleten wegdek opnieuw aan te leggen, samen met de stoepen. Maar toen bleek dat de riolering versleten is. Er wordt ook een snelheidsr­emmend verkeerspl­ateau gecreëerd”, verduideli­jkt schepen van Openbare Werken Guido Cleuren (Open Vld).

De weg wordt volgend voorjaar volledig heraangele­gd. “Op vraag van de buurtbewon­ers was het plan opgevat om de straat, die er erbarmelij­k bij ligt, te vernieuwen, evenals de slechte greppels en stoepen. Bij inspectie van het riool bleek echter dat de oude buizen in zeer slechte staat verkeren. We gaan daarom een volledig nieuw gescheiden riolerings­stelsel aanleggen. Dat zal aansluiten op de riolering van de Leeuweriks­traat”, verduideli­jkt schepen Cleuren.

Het afvalwater zal na activatie richting Meremweg vloeien. “Het regenwater wordt naar het bufferbekk­en aan de Zuurbeemdl­aan geleid. Alle betrokken inwoners worden deze maand nog door een deskundige geïnformee­rd over het volledig afkoppelen van hun woningen.”

De aanleg van de gescheiden riolering gaat gepaard met ingrijpend­e wegenwerke­n in Merem. Burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA): “Er wordt een volledige nieuwe asfaltverh­arding aangelegd met een breedte van 4,5 meter. Aan de zijde van de even huisnummer­s komt een volwaardig voetpad, aan de overzijde komt klinkerver­harding.”

De straat aan de achterzijd­e van de Carrefour wordt veel gebruikt als sluipweg. “Heel wat bewoners van de straat klagen over de hoge snelheden. Daarom voorzien we in het midden van de straat in een wegversmal­ling van 3 meter. Daar komt een verhoogd verkeerspl­ateau om de snelheid te remmen. In de bocht richting tunnel wordt de kiezelverh­arding vervangen door duurzame grasdallen”, aldus Cleuren.

De werken zijn voorzien voor volgend voorjaar en gaan 60 dagen duren. De raming bedraagt circa 500.000 euro.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Naast de aanleg van gescheiden riolering wordt ook de erbarmelij­ke staat van de weg en de stoepen in Merem volledig vernieuwd.
FOTO JOHNNY GEURTS Naast de aanleg van gescheiden riolering wordt ook de erbarmelij­ke staat van de weg en de stoepen in Merem volledig vernieuwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium