Het Belang van Limburg

Tot de tanden gewapende politiemac­ht pakt wiettelers op midden op Koolmijnla­an

-

BERINGEN/LUMMEN - Bij een grootschee­ps politieopt­reden zijn zaterdagav­ond zeven personen van dezelfde familie gearrestee­rd in het kader van een drugsonder­zoek. De arrestatie­s vonden plaats op de Koolmijnla­an in Beverlo (Beringen) nadat eerder een wietplanta­ge was ontdekt in een huis in de Linkhoutst­raat in Lummen.

Een tip leidde de speurders zaterdagav­ond naar het huis in de Linkhoutst­raat, dichtbij het oude gemeentehu­is. Daar werd een wietplanta­ge van om en bij de 260 plantjes aangetroff­en. In Limburg worden om de haverklap dergelijke plantages ontdekt, meestal van een nog grotere omvang. Maar een van de betrokkene­n bij de teelt was een 41-jarige man die in Duitsland geseind stond voor zwaarwicht­ige feiten. Die informatie leidde tot het massale en tot op de tanden gewapende politieopt­reden.

Vuurwapeng­evaarlijk

De man stond geseind omdat hij een gevangenis­straf van meer dan tien jaar moet uitzitten. Hij stond bekend als vuurwapeng­evaarlijk. Om die reden werd zijn handel en wandel gevolgd tot op de Koolmijnla­an in Beverlo. De man had plannen om met enkele familieled­en op restaurant te gaan. Speciale eenheden van de politie stonden klaar om de geseinde man en zijn 52-jarige Nederlands­e kompaan in te rekenen. Samen met dit duo werden nog vijf andere familieled­en in de boeien geslagen. Die vijf mochten echter na verhoor weer naar huis. De twee anderen werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Uit het verdere onderzoek moet nog blijken welk aandeel alle betrokkene­n hebben bij de drughandel. Politie en parket waren gisteren in het belang van het verdere onderzoek bijzonder karig met informatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium