Het Belang van Limburg

De lekkerste fietstocht van Pelt

-

Gaat u een hapje eten als het mooi weer is? Of springt u liever op de fiets? Geen nood, u hoeft niet meer te kiezen: Happen en Trappen combineert het beste van beide werelden. En het laat u - letterlijk en figuurlijk proeven van de toekomstig­e fusiegemee­nte Pelt.

Het idee achter Happen en Trappen is simpel: u fietst en u eet. Voor 40 euro per persoon trapt u door het Peltse groen naar vijf eetplekken, waar u vijf gangen naar binnen hapt. Enkel voor de drank betaalt u extra. Het is een unieke manier om kennis te maken met een prachtige fietsstree­k én de nieuwe fusiegemee­nte. En u hoeft achteraf zelf niet meer te koken, aangezien u de hele dag door eet en weinig honger heeft als u thuiskomt.

Tussen tien en elf uur staat aan het startpunt, bakkerij ‘t Molentje in Sint-Huibrechts-Lille, koffie en gebak klaar. Nadat u de nodige uitleg en een duidelijke routebesch­rijving gekregen heeft, kan u op uw eigen stalen ros of een huurfiets springen. Door de Neerpeltse bossen en weiden is het 14 kilometer trappen tot aan de eerste tussenstop: De Wedelse Molen in Overpelt. Na een heerlijk voorgerech­t op het terras fietst u richting Cash & Co, de bakkerij die u soep aanbiedt. Wij hadden, gezien de hoge temperatur­en, stiekem gehoopt op koude gazpacho, maar goed: de warme tomatensoe­p is zeker een aanrader. Op naar LAGO Pelt Dommelslag, want het hoofdgerec­ht krijgt u in jawel - een zwembad. De prachtige slotetappe die volgt langs het kanaal en het verrukkeli­jke ijs bij Franciscus­hof zijn - gelooft u ons maar - de perfecte afsluiter van uw dag.

Rond zes uur ’s avonds bent u terug bij het startpunt, met een volle maag en 40 kilometer in de benen. En ongetwijfe­ld zin in meer. U heeft geluk: in Limburg alleen al kan u nog op tien andere plekken gaan Happen en Trappen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium