Het Belang van Limburg

Spitsenpro­bleem voor Club

Misser van doelman zadelt Club op met achterstan­d voor topper tegen Anderlecht

- Frank BUYSE/Stijn DRUANT

Na alle ellende van vorig seizoen: alwéér de keeper die een gewonnen match weggaf. En Club moest het voorin doen met het onuitgegev­en duo Openda-Schrijvers. En de landskampi­oen houdt niet van zo’n potig spel en mandekking. En blauw-zwart staat voor het eerst sinds het seizoen 2016-17 niet op kop. Ondanks de keurige prestatie rezen er dus vragen na het eerste puntenverl­ies van Club Brugge.

Zit Club na alle ellende van vorig seizoen wéér met een keeperspro­bleem?

NEE

Vijf minuten voor tijd liet Karlo Letica de kopbal van Arslagenic zomaar vallen en Haroun kon afmaken. Een dure misser, maar om nu meteen te zeggen dat Club alweer een keeperspro­bleem heeft, is overdreven. “We hebben nu twee opties: of we maken onze keeper dood. Of we steunen hem”, aldus coach Ivan Leko. “Karlo is jong, heeft veel talent en heeft een grote toekomst voor zich. Dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal, zo’n misser. Het is pijnlijk, want door onze organisati­e kregen ze geen kans bij elkaar gevoetbald.” “Ik had het gevoel dat we nog een uur konden doorgaan zonder één kans toe te staan”, vond Hans Vanaken. “Maar daarom schiet je niet op de keeper. Je zou ook kunnen zeggen dat wij het eerste luchtduel verloren. Of dat we de match eerder hadden moeten afmaken, we hadden daar wel een paar kansen voor. Als een keeper een foutje maakt, zijn de gevolgen nu eenmaal groter dan als wij dat doen. Die dingen gebeuren nu eenmaal. Je zag het toch ook bij Sammy Bossut gisteren? Karlo zat redelijk rustig in de kleedkamer, we moeten er niet te veel woorden aan vuilmaken.” Dat deed kapitein Ruud Vormer ook niet: “We gaan hem helpen, hij heeft ook goede dingen gedaan. Mentaal is hij sterk, hij moet tegen Anderlecht gewoon weer ballen pakken.”

Heeft Club na het uitvallen van Vossen een spitsenpro­bleem?

JA

Leko gaf al herhaaldel­ijk aan dat hij, na het nakende vertrek van Abdoulay Diaby, er zeker nog een spits bij wil, zeker omdat Wesley nog een hele tijd geschorst is. Gisteren werd het probleem acuut, want Club zat door de knieblessu­re van Vossen – vrijdag opgelopen op training – wel heel krap. De piepjonge Loïs Openda (18) moest zelfs debuteren, naast Schrijvers en Dennis moest hij de rechterfla­nk voor zich nemen. De blessure van de Bilzenaar valt wellicht mee, Leko hoopt hem voor de topper tegen Anderlecht te kunnen recuperere­n. “Maar ik ga er niet over zeuren, het geeft kansen aan anderen. Loïs heeft het goed gedaan, vind ik.”

Komt dit aan, een week vóór Anderlecht?

NEE

De landskampi­oen stond het hele vorige seizoen én de eerste drie speeldagen van deze jaargang op kop en moet dus voor het eerst sinds heel lang een ploeg laten voorgaan. Anderlecht dan nog, zondag op bezoek in Jan Breydel. Het doet Club niets, beweren ze. “De hoeveelste zijn we vandaag?”, keek Leko ostentatie­f op zijn uurwerk. “19 augustus! Komaan, dat is nog héél ver van de play-offs. Het gaat nu nog niet om die eerste plaats, onze enige focus is de volgende match winnen. Dat we nu twee punten achterstaa­n, verandert daar niets aan. Bovendien is het wachten tot 1 september, wanneer alle teams compleet zijn. Dan kunnen we tenminste beginnen aan een normale competitie. ”

Dezelfde klok bij Hans Vanaken: “Die twee punten achterstan­d maakt niet uit. Het wordt volgende week in elk geval een andere match. Een interessan­te.”

ANTWERP: Bolat, Opare, Arslanagic, Matheus, Juklerød, Yatabaré, Hairemans, Haroun, Van Damme, Owusu, Bolingi.

CLUB BRUGGE: Letica, Poulain, Mitrovic, Denswil, Dennis, Vormer, Vanaken, Rits, Danjuma Groeneveld, Openda, Schrijvers. VERVANGING­EN: 75’ Yatabaré door Lamkel Ze, 80’ Openda door Cools, 80’ Schrijvers door Peres Petroni, 90+4’ Dennis door Decarli, DOELPUNTEN: 65’ Vormer 0-1, 84’ Haroun 1-1. GELE KAARTEN: 41’ Opare, 50’ Van Damme, 90’ Rodrigues.

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? “Als een keeper een foutje maakt, zijn de gevolgen nu eenmaal groter dan als wij dat doen. Die dingen gebeuren nu eenmaal”, praatte Hans Vanaken de misser van zijn doelman goed.
FOTO PHOTO NEWS “Als een keeper een foutje maakt, zijn de gevolgen nu eenmaal groter dan als wij dat doen. Die dingen gebeuren nu eenmaal”, praatte Hans Vanaken de misser van zijn doelman goed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium