Het Belang van Limburg

Paars-wit haalt verdediger in Franse tweede klasse

-

Omdat Sanneh van Midtjyllan­d voorlopig te duur is, mikt Anderlecht eerst op een andere verdediger. Volgens onze info komt Sikou Niakaté (19) snel over van de Franse tweedeklas­ser Valencienn­es voor zo’n 3 miljoen. De Franse jeugdinter­national moet concurrere­n met Milic.

Of Niakaté zondag tegen Club Brugge de geschorste Vranjes al kan vervangen is nog afwachten, maar Anderlecht heeft zowel met de speler als met zijn club Valencienn­es een akkoord. De 1.86 meter grote verdediger weigerde eerder deze zomer een bod van Newcastle omdat hij daar wel- licht te weinig speelminut­en zou krijgen. Niakaté wilde eerst een tussenstap en Anderlecht, Club Brugge en Rennes waren geïnteress­eerd. Paars-wit biedt hem het meeste perspectie­f.

Sikou Niakaté is net 19 geworden, maar heeft al 30 goeie matchen in de Franse Ligue 2 op zijn conto. Tussen zijn 7de en 14de werd hij opgeleid bij PSG, maar nadien trok hij naar amateurclu­bs. In 2015 was hij de eerste Fransman die internatio­nal werd bij de U17 terwijl hij bij de amateurs van FC Evreux speelde. Het was daar dat Valencienn­es hem weg plukte.

Zijn transfer betekent niet dat Anderlecht definitief afziet van de komst van Bubbacar Sanneh (23) van Midtjyllan­d. De Gambiaan is rechtsvoet­ig, terwijl Niakaté als linksvoeti­ge vooral moet concurrere­n met Antonio Milic. Vraag is wel of de Brusselaar­s voor Sanneh nog veel meer zullen bieden dan de huidige 6 miljoen.

Einde voor Kara

Het feit dat RSCA nog verdediger­s zoekt, betekent wel dat er echt geen toekomst meer is voor Kara Mbodj. Door zijn knieproble­men is Kara nog niet weggeraakt, maar Anderlecht is (nog) niet van plan hem in ere te herstellen. Iedereen kijkt een beetje naar Turkije voor een oplossing.

 ?? FOTO TWITTER ?? Sikou Niakaté speelt momenteel bij Valencienn­es.
FOTO TWITTER Sikou Niakaté speelt momenteel bij Valencienn­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium