Het Belang van Limburg

Eerste treffer voor Lukaku

-

Manchester United heeft op de tweede speeldag van de Premier League zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De troepen van Mourinho verloren na een zwakke prestatie met 3-2 op het veld van Brighton & Hove. Enig lichtpuntj­e was de eerste treffer van Lukaku.

Manchester United heeft zondag op de tweede speeldag van de Premier League zijn eerste nederlaag van het kersverse seizoen geleden. Romelu Lukaku scoorde bij zijn eerste basisplaat­s ook meteen zijn eerste doelpunt, maar kon niet verhelpen dat de Mancunians met 3-2 onderuit gingen op het veld van Brighton. Manchested United kreeg in de eerste helft geen voet aan de grond en keek al snel tegen een dubbele achterstan­d aan. Glenn Murray verschalkt­e doelman De Gea met een slimme opwipper. Twee minuten later kreeg ManU het leer niet weg, waarvan Shane Duffy dankbaar gebruikmaa­kte om de 2-0 binnen te schuiven. Romelu Lukaku kopte van dichtbij de aansluitin­gstreffer tegen de netten, waardoor Manchester United opnieuw in de wedstrijd zat. Brighton was niet van slag en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Dat leverde op slag van rust een strafschop op, nadat Pascal Gross door Bailly werd neergehaal­d. Gross trapte het leer zelf binnen via de voeten van de ongelukkig­e De Gea.

José Mourinho greep tijdens de rust drastisch in en haalde Mata en de Braziliaan­se Belg Pereira naar de kant voor Lingard en Rashford. Op het uur werd ook Marouane Fellaini voor de leeuwen gegooid. Het zette evenwel geen zoden aan de dijk. Manchester United ontfermde zich over het leer, maar slaagde er niet in de muur van Brighton te slopen. Doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge) ranselde de beste kans - een afstandssc­hot van Pogba uit de linkerbene­denhoek. In de slotfase kreeg ManU nog een strafschop na een trekfout op Fellaini. Pogba legde de eindstand vast. Manchester United opent zo met 3 op 6 de competitie en moet al meteen drie punten goedmaken op stadsrivaa­l Manchester City, dat een perfecte start nam.

?? FOTO REUTERS ?? Ondanks een treffer van Lukaku verloor Man United.
FOTO REUTERS Ondanks een treffer van Lukaku verloor Man United.