Het Belang van Limburg

“Slot om van te dromen”

- Piet DINGENS

Hoe krijg je een kolkend AFAS-stadion stil in drie seconden? Vraag het aan aangever Henkens en afwerker Rocha, die vrijdagavo­nd met hun late winning goal voor een uitzinnig slot zorgden in het Lommelse kamp: 1-2. “We hebben een feestje gebouwd in de kleedkamer en op de bus. In het weekend heb ik nog een beetje nagenoten en that’s it, want het seizoen is nog lang en moeilijk.”

Aan het woord is een nuchtere Sam Valcke. Hij is niet toevallig een van de spelers die er twee jaar geleden ook bij liep. Toen startte Lommel eveneens met 7 punten op 9, maar de leider van het eerste uur kwam in een neerwaarts­e spiraal terecht en degradeerd­e.

Oscaruitre­iking

“Ik herinner me dat we toen op een diefje op Antwerp wonnen”, aldus Valcke. “Het grote verschil nu is dat deze ploeg veel meer maturiteit en rust uitstraalt. Onze prestatie in Mechelen was echt volwassen.” Voor de ‘Oscar van de match’ kwamen veel Lommelse spelers in aanmerking. Maar Valcke sprong er toch bovenuit. Met zijn pijlsnelle rushes zette hij de Mechelse defensie telkens opnieuw voor schut. “Zonder mijn ploegmaats sta ik nergens, hoor,” lacht de 25-jarige aanvaller. “Na een moeilijk kwartiertj­e klopte het met zorg uitgestipp­elde tactisch plan. Het hele team was top. En dit was een apotheose om van te dromen.” Want na de openingstr­effer met Valcke en Brebels in de hoofdrol leek het toch nog fout te lopen. “De rode kaart voor De Witte kwam welgelegen, de gelijkmake­r van Cornet was een afknapper. Van de hemel naar de hel en terug. Rocha plaatste het orgelpunt, onze fantastisc­he fans gingen compleet uit de bol. Heerlijk om mee te maken.”

Châtelet

Welke rol speelt trainer Van Imschoot in dat verrassend swingende geheel?

“Een hele belangrijk­e. Vier nieuwe spelers kwamen amper drie weken voor de competitie­start. En onze coach heeft er nu al een hecht collectief van gemaakt. Zijn voorbescho­uwingen op de wedstrijd zijn ook top. Zo toonde hij ons een foto van het veldje van Châtelet, waar we vier maanden geleden nog op speelden. ‘Dat was moeilijk en dit (toonde foto van het nieuwe AFAS-stadion) wordt even moeilijk’, zei hij. ‘Wat jullie toen konden, kunnen jullie nu ook. Winnen in moeilijke omstandigh­eden.’ Dat hebben we dus gedaan. Toch mooi, niet?”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Uitblinker Sam Valcke probeert Rob Schoofs van de bal te zetten.
FOTO DICK DEMEY Uitblinker Sam Valcke probeert Rob Schoofs van de bal te zetten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium