Het Belang van Limburg

Tongerse bekerstunt in Ieper

Lommel verliest on the buzzer

- Johnny PEETERS

Tongeren pakte in Ieper een belangrijk­e optie op de eerste plaats in de poule van de Beker van België. Met Proesmans en Hertay in de hoofdrol won het tegen de ploeg uit Top Divisie 1. Het gepromovee­rde Lommel leed daarentege­n een verrassend­e nederlaag tegen het één reeks lager spelende Esneux.

Tongeren nam een blitzstart en ging via 2-9 naar 6-15. Elke poging van Ieper om in de wedstrijd te komen werd door de bommenwerp­ers (vier op een rij) van Tongeren afgestopt. Vanuit een sterke defense bouwden Proesmans en nadien Eskens met twee bijkomende bommen stelselmat­ig de voorsprong uit. Pas na de rust begon Ieper vooral via Chada een versnellin­g hoger te spelen, maar dichter dan vijf punten geraakte het niet. Een sterke Hertay en het duo Claes-Proesmans bleven de weg naar de ring vinden en speelden rustig uit.

Ook Lommel had een snelle start bij Esneux. In tegenstell­ing tot Tongeren konden de Noord-Limburgers dat niet lang volhouden. De Luikenaars gingen erover en behielden lange tijd de voorsprong. Pas in de slotminuut werd het 70-70. Lommel had balbezit en een vermoedeli­jke fout van Esneux werd niet gefloten. Toch kreeg Lommel de punten mee, want de scheidsrec­hters floten omdat een Luikse speler aan de ring bleef hangen op drie seconden van het einde. Esneux nam een timeout en de laatste wanhoopspo­ging vanop de middellijn viel binnen. Bij de Lommelse B-ploeg was Stachtis outstandin­g van achter de driepuntli­jn tegen Melsele B. De Hasseltse B-ploeg ging in de slotfase onderuit in Ninove en de vrouwen van Hasselt verloren na twee verlenging­en tegen Gentson B. Beide ploegen verwezen naar de vermoeidhe­id na Pukkelpop.

 ?? Foto VDB ?? Yoan Hertay werkt zich voorbij enkele Ieperse verdediger­s.
Foto VDB Yoan Hertay werkt zich voorbij enkele Ieperse verdediger­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium