Het Belang van Limburg

Goffin moet één week voor US Open opgeven

-

David Goffin is er in het Amerikaans­e Cincinnati niet in geslaagd voor het eerst de finale te bereiken van een Masters 1000. De 27-jarige Luikenaar verloor in zijn halve finale tegen monument Roger Federer de openingsse­t met een nipte 6-7 (3/7) en gooide kort daarop de handdoek met een schouderbl­essure.

“Eigenlijk merkte ik nauwelijks dat er iets aan de hand was met David”, zei Federer (37). “Alleen zijn opslag ging niet zo hard. Maar misschien wilde hij gewoon de fouten beperken.” Niet dus. Die flauwe service - “Ik haalde met moeite 160 kilometer per uur”, sakkerde Goffin - was effectief een teken aan de wand dat er iets schortte. “Voor het overige ging het nochtans uitstekend, maar na het verlies van die eerste beurt begreep ik dat ik om te winnen nóg eens twee sets verder moest zonder normaal te kunnen serveren. Het had geen zin en het was te gevaarlijk om de blessure erger te maken.” Goffin, die vijf wedstrijde­n speelde op evenveel dagen en terugkeert in de top 10 van de wereldrank­ing, had morgen als eerste reekshoofd moeten beginnen aan het tornooi van Winston Salem. Over precies een week start de US Open. “Ik denk dat het geen probleem zal zijn voor Flushing Meadows”, opperde Goffin, die wel afzegde voor Winston Salem om die schouder een paar dagen rust te gunnen.

Ook Mertens uitgeschak­eld

Elise Mertens werd in Cincinnati in de kwartfinal­es na een felle zij-aan-zij uitgeschak­eld door de Tsjechisch­e Petra Kvitova (5-7, 7-5, 3-6). Samen met de Nederlands­e Demi Schuurs haalde ze wel de finale van het dubbelspel, maar die werd met 2-6 en 5-7 verloren van de Tsjechisch-Russische combinatie Lucie Hradecka -Ekaterina Makarova.(pdk,

 ?? FOTO AFP ?? David Goffin krijgt verzorging aan zijn schouder, maar geeft op.
FOTO AFP David Goffin krijgt verzorging aan zijn schouder, maar geeft op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium