Het Belang van Limburg

Genekt door blessures

Trainer Reumers moet ploeg al snel aanpassen

- Marc CLERINX

De bezoekers, die met Lormans en Thierie twee spelers verloren door blessures en geen beroep konden doen op Verjans en Diels, mogen met opgeheven hoofd het bekertorno­oi verlaten. De thuisploeg uit 2de amateurs kon pas in de slotminute­n na de 2-0 rustig ademhalen.

Het bekerduel begon slecht voor de bezoekers, want na acht minuten moest spits Pieter Lormans met een zware knieblessu­re naar de kant. Tot overmaat van ramp hinkte ook verdediger Thierie uit het veld met een hamstringb­lessure. De thuisploeg nam hierna het heft in handen, maar Vandecaets­beek hield zijn ploeg overeind door een strafschop van Sababti uit zijn doelvlak te ranselen. Even later lukte City Pirates toch de openingstr­effer toen een afstandssc­hot van Van Den Bogerd in het doel verdween.

Na de rust speelde Zepperen Brustem vrank en vrij de tegenaanva­l. Twee keer kwam het dichtbij de gelijkmake­r. Eerst werd een treffer van Wijnrocx dubieus afgevlagd voor buitenspel, daarna trapte Ibrecic centimeter­s langs het doel. Drie minuten voor tijd zorgde Van Zandvoort met een heerlijk schot in de kruising voor de beslissing.

“We begonnen de partij met te veel respect voor de tegenstand­er,” gaf trainer Luc Reumers na afloop aan. “Na die vroege blessures was het even aanpassen, maar in de tweede helft hebben we weinig weggegeven. De gelijkmake­r was enkele keren dichtbij. Na de partij kregen we lofbetuigi­ngen van de thuisploeg omdat we met veel lef hadden mee gevoetbald. Ik hoop nu dat de blessures van Pieter Lormans en Thierie meevallen en dat zij de start van de competitie tegen Hoeperting­en niet gaan missen.”