Het Belang van Limburg

Strijdend Patro met z’n tienen op zucht van stunt

-

“Vechten en winnen!”, schreeuwde­n de Patro-fans zaterdagav­ond luidkeels in het Heist-stadion. Voor het eerste werden ze ruimschoot­s op hun wenken bediend, het tweede lukte net niet. “Jammer, we waren er zo dicht bij,” zuchtte kapitein Francesco Carratta.

Het gebrek aan kansen werd in deze fel bevochten bekerparti­j ruimschoot­s gecompense­erd door een alsmaar toenemende spanning met een bloedstoll­ende penaltyree­ks als slotakkoor­d. Heist vond geen oplossing voor het sterke organisato­rische blok van Patro. De beste kans was zelfs voor de Maaslander­s toen op het uur doelman Van Aerschot onhandig uitspeelde, recht in de voeten van Allegria die met een te zwak schot reageerde. Patro toonde zijn tanden, ook al kostte het de ploeg heel wat (soms overdreven) gele kaarten. Hoewel Ezzahri (80’) zijn tweede slikte, haalde Patro met z'n tienen toch de verlenging­en. Hierin scoorde Webers van dichtbij en leek de kwalificat­ie op zak. Maar Patro toonde nog maar eens zijn enorme mentale veerkracht toen Renson op hoekschop binnen kopte. In de strafschop­penreeks miste Janssens meteen. Toen bij Patro ook Carratta en Rubanguka in de fout gingen, knalde Webers Heist de volgende ronde in.

“Als groep mogen we terugblikk­en op een beresterke prestatie. Als speler hou ik er door mijn penaltymis­ser wel een slecht gevoel aan over. Spijtig, we waren er zo dichtbij”, baalde kapitein Francesco Carratta. “Iedereen heeft gewoon alles gegeven. Op dat vlak hebben we ons niks te verwijten”, vond, terecht trouwens, een moegestred­en Lens Annab.

“Het respect dat mijn ploeg vandaag heeft afgedwonge­n, is onbetaalba­ar. Tegen een stevige topper uit eerste amateur met tien man de verlenging­en halen en hierin dan nog eens een 1-0-achterstan­d ophalen en strafschop­pen afdwingen, is een prestatie om heel fier op te zijn. Dat ben ik dus ook”, loofde trainer Stijn Stijnen zijn ploeg.

 ?? FOTO SMB ?? Alessio Allegria wordt afgestopt door Thomas Regnier.
FOTO SMB Alessio Allegria wordt afgestopt door Thomas Regnier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium