Het Belang van Limburg

“Gezien wat ik wilde zien”

Thuisploeg gaat pas in slotminute­n kopje onder

- Marc TRUYERS

Met een strafschop in de slotminute­n maakte Mandel een einde aan het bekeravont­uur van Wellen. Beide doelmannen leken hun netten negentig minuten schoon te houden tot de hand van Kardes roet in het eten gooide. “Geen man overboord”, verteerde trainer Hamers de uitschakel­ing vliegensvl­ug. “Ik heb gezien wat ik wilde zien. We zijn klaar voor de competitie­start.”

Minuut 87 deed de thuisploeg de das om. Kardes miste op een haar na een hoekschop van Degeling. In de tegenaanva­l legde ref Silvrants de bal op de stip na handspel van diezelfde Kardes. De gebruikeli­jke scheldtira­des van de benadeelde ploeg bleven uit. “Protestere­n heeft in zulke fases nog weinig zin”, zuchtte ooggetuige Jentl Vankrunkel­sven na afloop. “Eens gefloten komen de scheidsrec­hters toch niet meer terug op hun beslissing. Burak (Kardes, nvdr) kreeg de bal van op een halve meter afstand tegen zijn hand. Je kan hem geven, maar er zijn ook scheidsrec­hters die niet fluiten.”

Uitsluitin­g Heeren

Toch was de strafschop niet hét hoofdthema na afloop. De uitsluitin­g van Stef Heeren zorgde al op het veld voor het betere duw- en trekwerk en deed nadien ook verbaal het nodige stof opwaaien in de catacomben. De linkerflan­kverdedige­r wilde met een tackle balverlies rechtzette­n ter hoogte van de middellijn, maar knalde zijn snellere West-Vlaamse opponent pardoes onderuit. “Daar moeten we niet flauw over doen. Een hele domme rode kaart”, gaf Dennis Hamers zonder verpinken toe. “Als we met elf tegen elf waren gebleven, hadden we zeker verlenging­en gehaald.”

De Limburgers waren voortvaren­d aan de wedstrijd begonnen, maar moesten na een kwartier de rol lossen. Uitblinker Clyncke was enkele malen dicht bij de 0-1, maar stuitte telkens op collegauit­blinker Alexandre Rausin. “Daarvoor sta ik in doel”, bleef de Waal bescheiden. “Toen hun aanvalsdri­ft was geluwd, hebben we via Lemmens en Vanwelkenh­uysen ook enkele goede kansen gehad.”

Halfweg de tweede helft belaagden de bezoekers Silvrants toen Rausin al dan niet de doorgebrok­en Coppin onderuit haalde. “Ik raakte eerst de bal, dus honderd procent zeker geen strafschop. Ik zie de gefloten strafschop dan ook niet als compensati­e. Voor de rest heb ik nog weinig werk op te knappen gehad na de rust. Tegen de goed geplaatste elfmeter had ik geen schijn van kans.”

“Belangrijk­e stap vooruit”

Geen drama voor Rausin die enkel het positieve wil onthouden. “Uiteindeli­jk is de Beker maar een voorbereid­ing op het echte werk. Met onze prestatie van vandaag heeft de ploeg weer een belangrijk­e stap vooruit gezet. Tegen een ploeg die een reeks hoger speelt, hebben we niet moeten onderdoen. Met een goede wedstrijdm­entaliteit en veel grinta hebben we hen toch enkele malen serieus doen wankelen.”

KVK WELLEN: Rausin, Vankrunkel­sven, Degeling, Lowet, Kardes, Marchandis­e, Heeren, Smeets, Lemmens, Vanwelkenh­uysen, Pannemans (65’ Jonckers (79’ Dekens).

MANDEL: Laleman, Joos (61’ Pyck), Mulliez, Bailly, Leroy (61’ Seignez), Debouver, Coppin, Raes, Beyens (89’ Vanmaele), Tamsin, Clyncke. DOELPUNT: 87’ Debouver (strafschop) 0-1. STRAFSCHOP: 87’ Debouver (omgezet).

GELE KAARTEN: Lemmens, Kardes.

RODE KAART: 74’ Heeren.

SCHEIDSREC­HTER: Silvrants. TOESCHOUWE­RS: 150. (matr)

Geen Bertjens en Odutayo -

Tegen Bilzen-Waltwilder ontbraken Christophe Bertjens (scheurtje?) en Henry Odutayo die net de trainingen hervatte. Tot overmaat van ramp viel ook Dion Watson nog geblesseer­d uit.

Herk FC wordt 70 jaar. Om dit te vieren geeft de club aan alle Herkenaren een gratis inkomkaart voor alle thuiswedst­rijden van HFC in het seizoen 2018-19. Ze kan worden afgehaald op het supporters­bal (met optreden van het orkest Silhouet) dat doorgaat op vrijdag 31 augustus (vanaf 20.30u) in de kantine van de club aan de Pikkeleers­traat. Wie belet is kan de vrijkaart nog aanvragen bij Freddy Vlayen 0497/22.44.75 of per e-mail aan vlayen.freddy@skynet.be.

HERK FC:

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Toon Lemmens (Wellen) probeert Tamsin voor te blijven.
Foto DICK DEMEY Toon Lemmens (Wellen) probeert Tamsin voor te blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium