Het Belang van Limburg

Twee keer in de extra speeltijd

-

Het bekeravont­uur van Spouwen-Mopertinge­n zit erop. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek geelblauw dankzij een goal van Geurts op weg naar de volgende ronde, maar Knokke scoorde in de extra speeltijd van de tweede helft én van de verlenging­en.

Op 13 augustus van vorig jaar incasseerd­e Spouwen-Mopertinge­n in het bekerduel thuis tegen FC Knokke drie goals in de laatste acht minuten, met een sensatione­el scoreverlo­op van 2-1 naar 2-4. “Die nederlaag ligt ons nog op de maag”, zei voorzitter Ed Somers in de aanloop naar de partij van het afgelopen weekend. Helaas voor de Haspengouw­ers, de revanche bleef uit. “Heel frustreren­d om twee keer in de extra speeltijd een doelpunt te incasseren”, zei trainer Jan Schoefs.

De gasten moesten in de eerste helft hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Toch kwamen zij rond het kwartier op voorsprong dankzij een knap afstandssc­hot van Sabbadini. Tien minuten later maakte Staelens gelijk. Na de pauze was Spouwen-Mopertinge­n de betere ploeg, met in de 83ste minuut een verdiende voorsprong dankzij een kopbaldoel­punt van Geurts. De buit leek binnen, maar de Zuid-Limburgers werden twee keer genekt in de extra speeltijd. Bij de bezoekende supporters liepen de emoties hoog op. Zij vonden dat de ref eerder had moeten affluiten.

FC KNOKKE: Verlinden, Van Raefelghem, Kamneng, Staelens, Pierre, Vanfletere­n (70’ Dhondt), Vandewalle (70’ Van Eyk), Savaete, De Cuyper (112’ Mestdagh), Buysse, Van De Water. SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Grootaers, Otero-Perez (39’ Choua), Wijnen, Haenen, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz (85’ Bennassar), Timmermans (90’ Coen).

DOELPUNTEN: 15’ Sabbadini 0-1, 25’ Staelens 1-1, 83’ Geurts 1-2, 94’ Staelens 2-2 (penalty), 123’ Savaete 3-2.

GELE KAARTEN: 60’ Van Oudenhove, 70’ De Cuyper, 86’ Bennassar, 90’ Timmermans, 92’ La Mantia, 112’ Choua, 114’ Staelens. SCHEIDSREC­HTER: Patrouille. TOESCHOUWE­RS: 200. (rusm)

?? FOTO RUDY DECLERCK ?? Pierre werpt zich voor het schot van Timmermans.
FOTO RUDY DECLERCK Pierre werpt zich voor het schot van Timmermans.