Het Belang van Limburg

“Tennissen is pure zomerfun”

Sarah Peeters van TC Bocholt aast op een plek in de masters

- Geert STIENISSEN

De strijd om een ticket voor de masters in dames 3 is razend spannend. Een van de grote kanshebber­s is Sarah Peeters van TC Bocholt. “Ik liet me de voorbije jaren mede door blessures misschien vooral in de organisati­e van de eigen club opmerken. Maar dit tennisseiz­oen loopt het wel lekker”, lacht Peeters.

Naast Peeters mogen ook Lore Maelstaf (Field), Julie Smeets (Peer) en Maud Vandeputte (Diest) hoge ambities koesteren voor een plek in de masters. “Klopt. Omdat ik niet meer train op wat vrije partijtjes na ben ik ook absoluut niet meer bezig met een klassement. Wel zou een plek in de top drie van het criterium zeer welkom zijn. Die geeft immers recht op deelname aan de gewestelij­ke masters. Na twee jaar met veel blessures en een jaar met te weinig tornooien zouden de masters een fijne nieuwe ervaring zijn. Een doel op zich is het echter niet. Ik speel met Metallic Overpelt en De Boneput Bree mijn twee laatste tornooien. Dus moet ik hopen dat de andere meisjes niet te veel punten pakken”, vertelt Sarah Peeters honderduit na haar verloren finale tegen Tamila Gadamauri in twee korte sets op het tornooi van TC Breese. “Tamila is een echt talentje uit de stal van De Boneput en eerlijk waar te goed voor mij. De 13-jarige Gadamauri komt net kijken maar is wel razend ambitieus. Toch is haar netspel uitstekend voor haar leeftijd. Ik moet het vooral hebben van mijn regelmaat en sterk lijnspel. Dat volstond niet in deze enkelfinal­e, omdat ik ongewoon vaak in de fout ging. In de finale van de interclub klopten we met het Bocholtse team Bekans de dames van De Boneput wel nog. Dat is een leukere herinnerin­g, maar ook na dit verlies blijf ik gewoon lachen hoor”, aldus Peeters.

Genieten

“Tennis is voor mij vooral een sociaal gebeuren. Als leerkracht gedragswet­enschappen aan de Maasmechel­se campus De Helix heb ik veel tijd in de zomermaand­en. En die steek ik grotendeel­s in mijn tennisseiz­oen. Eigenlijk is het pure zomerfun. Ik schuim de tornooien rondom mijn woonplaats Bocholt af, omdat ik zo geniet van het spelletje. Ik schrijf me steevast in voor een reeks enkel en verder dubbel ik. Daardoor zijn we altijd met een groepje samen en dat draagt uiteraard bij tot de gezellighe­id.”

“Verder ben ik actief in het bestuur van mijn club. Samen met dubbelmaat­je en topvriendi­n Kathleen Swennen organiseer ik elk jaar een quiz en een eetdag ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’. En binnenkort staat de gezellige nacht van TC Bocholt op het programma.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? “Tamila is een echt talentje uit de stal van De Boneput en eerlijk waar te goed voormij”, is Sarah Peeters (links) eerlijk.
FOTO SERGE MINTEN “Tamila is een echt talentje uit de stal van De Boneput en eerlijk waar te goed voormij”, is Sarah Peeters (links) eerlijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium