Het Belang van Limburg

“Coach Klaartje stimuleert me enorm”

Esmé Schoofs pakt drie titels op één weekend

-

Ze komt telkens pas in augustus onder stoom, maar als ze zich focust op haar tennisspel is het goed raak. Esmé Schoofs (16) was dit weekend goed voor drie tornooizeg­es. “In augustus ga ik vol voor het tennis,” heeft de B+2/6-speelster er duidelijk weer zin in. Zowel in de dames 3 als in de dames 2-reeks gaat ze vol voor de zeges.

Zaterdag stond Schoofs in haar eerste finale van de dames 2-reeks in Tienen. “Ik had vrijdag al twee halve finales moeten spelen waarvan eentje tot 23 uur duurde. Ik was wel wat vermoeid, maar won toch”, aldus de speelster van TC Wimbledon. Die eerste zege in Tienen bleek nog maar een voorproefj­e voor wat zondag moest volgen. Om 11 uur ’s morgens opnieuw finale in Tienen, ditmaal in de dames 3-reeks. “Het was een goede wedstrijd. Ik zette goed druk en de match vlotte wel.”

Na anderhalf uur was de tweede titel in Tienen binnen. En dan was het in volle vaart naar Beringen waar haar laatste finale van het weekend op het programma stond. “We waren maar net op tijd. Het was een topmatch. Mijn opslag kwam goed door en ik was erg gemotiveer­d. Ik moest tegen een speelster van Tennisdel en dan staat er altijd wel een trainer langs het veld. Het deed deugd om dan toch te winnen.”

Coach Liebens

Haar trainster, Klaartje Liebens, wist haar alvast goed te motiveren. “Klaartje is de afgelopen week enkele keren naar mijn wedstrijd komen kijken. Ze stimuleert me enorm. Het klikt erg goed tussen ons. We spelen ook samen interclub.”

Dat Schoofs pas in augustus écht in actie komt heeft een goede reden. “In juli ging ik op kamp en op vakantie met mijn familie. Dat is belangrijk voor mij, want ik zie mijn broer niet zo veel. Hij is groepsleid­er van de chiro en ik ben ook veel weg, maar ik hou erg veel van hem. Dat mag je zeker eens in de krant zetten.” Vanaf deze week begint Schoofs tenniskamp­jes te geven aan kinderen van 7 en 8 jaar. Ze speelt sowieso nog op haar thuisclub Wimbledon en de buren van TC Leopold. De overige tornooien liggen nog niet vast.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium