Het Belang van Limburg

“Mette geeft nooit op”

Nicht van Gert Steegmans speelt drie finales op één dag

-

Amper twaalf jaar en al stevig op haar benen. Mette Steegmans won op haar eigen club in Tennisdel Genk de finale bij de dames 4, pikte op Meulenberg in Houthalen de eindzege bij U13 reeks 1 mee, maar moest toen vaststelle­n dat het vat leeg was en ging in Genk onderuit in de finale bij dames 3. “De wedstrijd te veel”, gaf papa Piet toe.

“Ja, Mette speelt opnieuw goed”, stelt vader Steegmans tevreden vast. “Het heeft enkele weekjes geduurd vooraleer ze het juiste ritme opnieuw vasthad. In het begin van het seizoen startte ze in de jeugdreeks­en met de klemtoon op de reeks 2. Ondertusse­n heeft ze in deze reeks het maximum van de punten behaald. Reeks 1? Was niet echt de bedoeling, ze staat momenteel negende en zal waarschijn­lijk buiten de prijzen vallen want enkel de eerste acht stoten door.”

Paspoort

“Dat Mette op zo jonge leeftijd aan opendamest­ornooien deelneemt, is eerder toevallig gekomen. We zagen dat een meisje van haar leeftijd uitkwam in dames 3- en 4-tornooien. We hebben toen via Tennis Vlaanderen een paspoort verkregen waardoor ze startrecht heeft. Die open tornooien is iets anders dan de jeugdreeks­en waar Mette toch vaak dezelfde tegenstand­ers tegenkomt.” Momenteel bezit Mette C+30/2-klassement. “Volgens de meest recente berekening zou ze een redelijke sprong maken richting C+15/2. Wat haar zo sterk maakt? Vooral haar karakter. Mette geeft nooit op. Zoals de manier waarop ze de drie finales afwerkt. Bij de derde finale was ze helemaal leeg, maar toch blijft ze ervoor gaan.” Nog dit: papa Piet Steegmans was als jeugdrenne­r geen onverdiens­telijk coureur. Hij is trouwens de broer van ex-profrenner Gert Steegmans.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium