Het Belang van Limburg

Interclubw­inst voor Haex

- Freddy VAES

Vaak winnen doet Joris Haex niet. Maar als de Meeuwenaar het doet, doet hij het meteen goed. Zoals zaterdag in de interclubw­edstrijd in Ingelmunst­er. In de slotkilome­ter knalde hij naar de ontsnapte Bas van Belle, die hij in de sprint versloeg.

Voor Haex is het zijn tweede seizoensze­ge. In mei was hij ook de beste in Rosmeer, eveneens een zware wedstrijd. Toen fietste hij samen met zijn ploegmaat Van Dyck het ganse peloton op grote afstand om hand in hand over de streep te komen. “Dat was een mooie zege, maar deze van zaterdag is winst in een interclub en dat is toch nog altijd iets anders.

Die heeft nationale uitstralin­g.”

Al vroeg in de wedstrijd reed er een groepje van zeven renners weg. “Ik voelde dat benen super waren en nam me voor om met de eerstvolge­nde tegenaanva­l mee te gaan. Dat lukte en we reden vrij vlot naar de leiders. We draaiden goed rond en al vlug was het duidelijk dat de beslissing gevallen was. Bovendien was er bijna elke ronde een premie. Dat geld wilde ik niet laten liggen en tijdens die spurten ondervond ik dat de anderen het telkens moeilijk hadden. Dat gaf me vertrouwen.” Op anderhalve kilometer van de meet demarreerd­e Bas van Belle. Hij nam meteen 100 meter en leek op weg naar de zege. “Ik kwam net van kop af, toen hij ging. Daarom moest ik even afwachten wat de anderen deden. Die deden niets en dus probeerde ik het zelf. Op 400 meter van de finish kwam ik op het wiel. Van Belle bleef gelukkig voor mij doorgaan, waardoor ik wat tijd kreeg om op adem te komen. Op 100 meter van de finish ben ik dan vol gegaan en won.” Op 1 september wacht Haex nog een belangrijk­e wedstrijd in Zutendaal. In het euregiokla­ssement staat hij tweede op 10 punten van leider Hassert. “Jammer dat ik één wedstrijd heb gemist omdat ik toen de Omloop Het Nieuwsblad reed. Daar heb ik nu wel spijt van, anders was die eindzege zeker voor mij geweest. Maar het kan nog. Tien punten is een nog overbrugba­re achterstan­d. En daarna is het uitkijken naar mijn eerste seizoen als belofte. Een overeenkom­st bij United Cycling of de nieuwe fusieploeg met Davo is al binnen.”

 ?? FOTO FV ?? Joris Haex kijkt uit naar zijn eerste seizoen als belofte.
FOTO FV Joris Haex kijkt uit naar zijn eerste seizoen als belofte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium