Het Belang van Limburg

Goud en brons voor Diestse bieren

-

Voor het tweede jaar op rij is brouwerij Buvens uit Diest - met de Hamse brouwer Hans Vandevoord­t - op de World Beer Awards in Londen in de prijzen gevallen. De Triple Rost van Buvens werd met goud bekroond, de Blondin Triple kreeg brons. Beide bieren vielen zondag te proeven op het streekbier­enfestival in Diest, waar Buvens zijn derde bier - de donkere Brunet - voorstelde.

“De Triple Rost is een hoogblond, rossig gekleurd bier met drie soorten hop en drie soorten mout. Het heeft een alcoholgeh­alte van 9 procent”, leggen Franky Buvens en Hans Vandevoord­t uit. “De Blondin Triple genoemd naar grootmoede­r Blondine - is een traditione­le blonde triple met een alcoholgeh­alte van 8 procent. Een ‘blondinnek­e’ bevat fruitige toetsen van banaan en citrusvruc­hten en heeft een lange droge afdronk.” Het goud en brons van dit jaar zijn geen toeval. Franky Buvens: “Vorig jaar sleepten beide bieren op de World Beer Awards al brons in de wacht. De beoordelin­g gebeurt door een internatio­nale jury van bierbrouwe­rs. Het geheim van het succes? We proberen ons te onderschei­den van wat al op de markt bestaat. Met ons nieuwste bier, de Brunet, brengen we een donker bier op de markt.”

Brouwerij Buvens ging pas in 2017 van start. “Onze brouwerij is ontstaan uit een passie voor bier en brouwen. Het begon als een wild idee, maar de positieve respons smaakt naar meer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium