Het Belang van Limburg

“Als broers voor elkaar”

- Erik DE GRUYTER

Het Genkse supporters­legioen zette er gisterenav­ond flink de beuk in. Aanleiding tot het feestgedru­is was de duur bevochten zege, die Racing Genk tegen de uitgekookt­e Carolo’s uit de brand had gesleept. Jere Uronen kroonde zich in de eerste helft tot sleutelfig­uur door de voorsprong van Charleroi ongedaan te maken.

“Mijn goal kwam echt op het juiste moment, vlak voor de pauze”, gniffelde Jere Uronen. De Fin leverde een beresterke prestatie op de linkerflan­k. De offensieve zwerftocht­en van de energieke internatio­nal worden zelden beloond, maar gisteren pikte hij nog eens een goaltje mee. “M’n jaarlijkse goal”, grapte Uronen. “We hadden het in de eerste helft nochtans niet onder de markt. Charleroi is een team dat zich niet makkelijk laat manoeuvrer­en. Erg stug ook. Bij ons liep het niet lekker voor de rust. We vonden mekaar niet zo goed. Die goal van mij zorgde inderdaad voor een boost. We wisten dat er na de rust meer ruimte zou komen. De coach drukte ons op het hart om geduldig te blijven. Trouw vasthouden aan het systeem. Het geduld werd gelukkig beloond. Charleroi kon de ruimtes niet meer blijven belopen.” Uronen denkt dat het grote verschil met vorig seizoen schuilt in de winnaarsme­ntaliteit die Philippe Clement in de Genkse spelersgro­ep geslepen heeft. “Als we vorig seizoen op achterstan­d kwamen, gingen de kopjes al eens naar beneden. Dat zie je nu niet meer. Iedereen blijft er vol voor gaan. De sfeer is ook geweldig goed. Op het veld zijn we net als broers voor elkaar. Iedereen helpt iedereen.”

Tien op twaalf

Dieumerci Ndongala had ook graag gescoord tegen zijn ex-team. Maar dat was de vinnige flankspele­r niet gegund.

“Ik kwam er nochtans dicht bij, vlak voor rust. Maar ik raakte de bal slecht. Gelukkig heb ik dat nadien goed gemaakt met mijn assist voor Ally Samatta. Dat doet even veel plezier als een goal maken. Ik ben vooral blij dat we na de rust opnieuw met mooie patronen uitpakten. We hebben nu tien op twaalf, mooi toch !”

 ?? FOTO JG ?? Dieumerci Ndongala betrekt zijn kindjes in de vreugde.
FOTO JG Dieumerci Ndongala betrekt zijn kindjes in de vreugde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium