Het Belang van Limburg

Jani presenteer­t ‘Dancing with the Stars’ met Gert Verhulst

Gert Verhulst (50) zal het VIER-programma ‘Dancing with the Stars’ presentere­n met niemand minder dan Jani Kazaltzis (39). De stilist heeft een ver verleden als danser. “Maar toen had ik bijna geen kleren aan.”

- Tom DE LEUR

Zelf meedoen aan ‘Dancing with the Stars’, de danswedstr­ijd voor BV’s die vanaf oktober op VIER te zien is? Daar heeft Jani Kazaltzis helaas geen tijd voor. Dus presenteer­t hij het aan de zijde van Gert Verhulst: “Al ga ik niet echt presentere­n; we laten Gert de moeilijke dingen doen. (lacht) Ik ben het vriendje op de dansvloer, de steun en toeverlaat van de kandidaten. Ik zou nochtans kunnen meedoen, hoor. Dansles heb ik nooit gevolgd, maar ik heb vroeger nog in discotheke­n gedanst en dansles gegeven. Ik danste op de blokken. Je weet wel, zo op een verhoog. Welke stijl? Het was house en trance, qua stijl is dat moeilijk uit te leggen. Qua kleren is dat iets makkelijke­r: ik had bijna niks aan. (lacht) Ik droeg ook een hanenkam en Buffalo-schoenen. En als het blacklight avond was, blauwe lippenstif­t. Het verschil tussen homo’s en hetero’s was in die tijd erg klein.” (lacht) Van die wilde periode zijn er nog altijd beelden, maar volgens Jani zullen die nooit meer aan de oppervlakt­e komen. “Ik ben fier dat ik dat gedaan heb en ik heb me rot geamuseerd, maar ik voel me toch een beetje beschaamd omdat ik er zo uitzag, met amper kleren aan. Je zou denken dat je ongeloofli­jk veel zelfvertro­uwen moet hebben om op die blokken in discotheke­n te dansen, maar dat is relatief. Ik ben heel sociaal, maar dat was vroeger anders.

Op een blok staan dansen en iedereen die naar me keek, dat vond ik oké, dat was mijn veilige zone. Maar in diezelfde dancing tussen de mensen staan en met iedereen praten, dat vond ik moeilijk. Weet je trouwens wie er ook nog op de blokken heeft gedanst? Zangeres Slongs Dievanongs, echt waar.”

Opvallend: na Marc-Marie Huijbregts in ‘Stukken van Mensen’ en James Cooke in ‘Gert Late Night’ wordt Gert Verhulst opnieuw aan een homo gekoppeld op tv. “Gert zal dan wel een fag hag zijn (de benaming voor een vrouw die zich graag omringt met homo’s, nvdr.). We vormen een onverwacht duo, maar het voelt supergoed aan.” Jani is vanavond ook te gast bij Bruno Wyndaele en vertelt onder meer over zijn vriend, zijn plotse bekendheid en de operatie aan zijn wijsheidst­anden die hem bijna het leven kostte.

→ ‘Het zomert met’, Eén, 21.20 uur

Onverwacht duo

 ?? FOTO VIER ?? Jani wordt de rechterhan­d van Gert Verhulst in ‘Dancing with the Stars’.
FOTO VIER Jani wordt de rechterhan­d van Gert Verhulst in ‘Dancing with the Stars’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium