Het Belang van Limburg

Man moet afgehaald geld onder bedreiging van vuurwapen afgeven

Genkenaar (30) onder schot gehouden en gedwongen pas afgehaald geld af te geven

- Chris NELIS

Zondagavon­d laat werd een 30-jarige Genkenaar aan een bankautoma­at in Boxberghei­de met een list overvallen. De man moest onder bedreiging van een vuurwapen het geld, dat hij net daarvoor van zijn rekening had gehaald, afgeven. De dader zette het op een lopen.

Rond 22.25 uur ging een dertigjari­ge man uit Genk zondagavon­d geld afhalen aan de bankautoma­at van BNP Paribas Fortis in de Boxbergstr­aat in Genk. Meteen daarop werd de dertiger aangesprok­en door een onbekende. Die vertelde hem dat zijn bromfiets gestolen was, en vroeg of hij een stukje mocht meerijden richting Winterslag. De Genkenaar stemde in.

Even later liep het echter grondig mis. Niet lang nadat het “slachtoffe­r” plaats had genomen in de wagen van de Genkenaar, bedreigde hij de bestuurder met een wapen en maande hem aan al zijn geld af te geven. De Genkenaar deed dat. De dader zette het in de Noordlaan in Winterslag op een lopen. Meteen daarop verwittigd­e het slachtoffe­r de politie van de zone Carma. Die was snel ter plaatse maar kon de dader niet meer traceren. Hoe groot het bedrag is waarmee de dief aan de haal ging, is niet duidelijk. De politie van de zone Carma onderzoekt de zaak. In de omgeving van het bankfiliaa­l heeft niemand iets gemerkt van de gebeurteni­ssen. Mogelijk heeft de bank wel camerabeel­den van de dief.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Aan dit bankfiliaa­l in Boxberghei­de slaagde de dief er met een list in mee te rijden met het slachtoffe­r, om hem vervolgens onderweg te overvallen.
FOTO CHRIS NELIS Aan dit bankfiliaa­l in Boxberghei­de slaagde de dief er met een list in mee te rijden met het slachtoffe­r, om hem vervolgens onderweg te overvallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium